Mancarime si mancarime si, evident, nu poti face mare lucru atunci cand afectiuni precum hemoroizii si/sau mancarimea anusului incep sa te atace, la propriu, din spate.

Intre unguente si bai cu apa rece, cauti o solutie la o problema care necesita cu adevarat o alimentatie buna si sa descoperi ce se intampla in drumul de la stomac spre baie. Odata ce ai identificat daca sunt paraziti, sensibilitati alimentare sau o inflamatie puternica, restul e de la pragul.

Ce va fi? Paraziti: faceti un test de probe fecale intr-un laborator si asigurati-va ca sunt animale mici care traiesc in intestinele dumneavoastra. Ele nu sunt intotdeauna vizibile pentru ochiul uman in momentul in care evacuam. Pe langa crampe dureroase de nicaieri, mancarimi si diaree constanta, viermii produc un miros foarte urat in ​​scaun si, incetul cu incetul, hemoroizi.

Sensibilitate la alimente: Cand consumi anumite alimente la care intestinul si stomacul tau sunt alergice, bataile inimii tale cresc considerabil, lasand parametrul normal, iar organismul tau le respinge imediat, evacuandu-le brusc si neprocesate.

De unde stii la ce esti „sensibil”? Dr. McKeith propune Testul Pulsului: luati-va pulsul radial dimineata punand degetul aratator pe incheietura mainii si numarati numarul de batai intr-un minut. Normal este intre 50 si 60 de batai. Dupa ce ai consumat alimente pe care le consideri daunatoare in procesul digestiv, fa acelasi test si vei observa diferenta daca vreuna dintre ele nu este „binevenita” in stomac. Daca este cazul tau, reduce consumul de picante, citrice, lactate si porumb, cele mai predispuse la acest tip de reactie.

Hemoroizi: Apar atunci cand ficatul este congestionat de o dieta proasta. Sunt vene si capilare umflate din jurul anusului, de culoare rosiatica sau violet, extrem de incomode si dureroase, producand chiar si sangerari, semn cu care le identificam rapid. Consumul multa ciocolata, cafea, produse de panificatie si produse lactate este cauza principala.

8 pasi impotriva hemoroizilor Dimineata

1. Ceai de papadie: Congestia hepatica este primul pas catre un atac dureros de hemoroizi. Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa igienizati acest organ pentru a-l curata si a indeparta impuritatile. Infuzia de papadie este indicata pentru acest proces. Se beau 3 pana la 5 cani pe zi.

2. Doare foarte mult!: Apa este un salvator de urgenta nu numai pentru a elimina mancarimea, ci si pentru a reduce inflamatia pentru o lunga perioada de timp, deoarece reduce congestia vaselor de sange. Pune fundul intr-un castron cu apa rece timp de aproximativ doua minute. Puteti folosi si comprese calde si reci, alternandu-le la fiecare 3 minute.

3. Adauga afine, varza si varza de Bruxelles in dieta ta , perfecte pentru functionarea normala a ficatului. De asemenea, multa apa si produse din fibre. Cand esti intr-o constanta sus si jos intre zilele de constipatie severa si diaree intensa, este mai probabil sa apara hemoroizi si sa ranesti rectul.

4.  O parte la alta: Daca esti insarcinata, ia pauze pe parcursul zilei in timp ce stai intinsa pe o parte, stanga sau dreapta, timp de 15 minute. Acest lucru elibereaza presiunea.

5. Ulei bun : Bea o lingurita de ulei de in inainte de micul dejun, pranz si cina.

6. Cremele bunicii: Aplicati pulpa de aloe vera (de preferat rece) pe zona afectata de cel putin doua ori pe zi. Opteaza pentru cele care sunt facute din calendula, cu beneficii curative si care in acelasi timp regenereaza tesuturile deteriorate. O alta optiune este unguentul de castan de cal si unguentul de celidona. Le poti aplica dimineata dupa baie si seara cand te culci.

7. Trucuri homeopatice: Argila verde amestecata cu apa pentru durere. Infuzii cu hamamelis, sulf si sepie, produse disponibile in magazinele de homeopatie.

8. Ciulinul de lapte: Aceasta planta miraculoasa este folosita pentru afectiuni precum diabetul, colesterolul crescut, ciroza, hepatita cronica si pentru a inmuia scaunele. Consumati o capsula din aceasta planta pentru a ajuta digestia.