Bucurestiul este un oras plin de viata si de activitati de descoperit, indiferent daca sunteti localnic sau turist. Cu o istorie bogata, o cultura vibranta si o varietate de optiuni culinare si de divertisment, Bucurestiul are multe de oferit. In acest articol, vom explora cele mai bune atractii turistice, cluburi si restautrante din Bucuresti.

Palatul Parlamentului Romaniei

Este inevitabil sa fii impresionat de o astfel de constructie. Deloc surprinzator, ne confruntam cu cea mai mare cladire civila din lume . O masa gigantica care a fost conceputa pentru a adaposti sediul puterii politice si administrative a dictaturii Ceausescu si care astazi arata frumos ca marele simbol al orasului.

Puteti vizita interiorul ostentativ al parlamentului prin tururi ghidate  de la 9:00 la 17:00 (martie pana in octombrie) sau de la 10:00 la 16:00 (noiembrie pana in februarie). Cel mai bun lucru la aceasta activitate este accesul pe terasa. Vederile panoramice ale Bucurestiului sunt cele mai bune din oras (terasa este temporar inchisa pe tot parcursul anului 2018).

Centrul istoric

Fara indoiala, cea mai buna parte a Bucurestiului. Un ansamblu de strazi pietonale pline de colturi fermecatoare si o atmosfera care va asigur ca va va surprinde . Nu conteaza daca este luni, joi sau duminica. Este mereu plin de oameni, terase, restaurante, magazine, muzica stradala si un milion de atractii. Este adevaratul centru nervos al orasului.

Din fericire, aceasta zona a supravietuit distrugerii masive de cartiere cauzate de constructia Parlamentului. Astfel, astazi putem admira frumoase cladiri neoclasice  care, din nou, ne amintesc destul de mult de capitala pariziana, de biserici ortodoxe si de bijuterii medievale autentice. Printre acestea, este esential sa mergi la  Curtua Veche . Fosta curte regala romaneasca dateaza din secolul al XV-lea si a fost locuita de cunoscutul Vlad Tepes. Ce nu suna ca tine? Daca va spun ca a fost figura care a inspirat personajul contelui Dracula?

Ateneul Roman

Posibil cea mai frumoasa cladire din Bucuresti, Ateneul Roman (Ateneul Roman) este cea mai importanta sala de concerte a orasului si o sursa de mandrie nationala, cu o fatada eleganta de coloane dorice, acoperite cu fronton si cupola.A fost proiectat in stil neoclasic de arhitectul francez Albert Galleron si deschis in 1888 cu mare succes; marele dirijor roman George Enescu si-a debutat aici „Poemul romanesc” in 1898. Foaierul salii de concert este un triumf opulent, aproape Art Nouveau, de aurii ornamentate, sustinute de coloane arcuite de marmura roz, care conduc la o serie de scari de marmura rasucite care duc la concert. hol.Sala circulara gazduieste 652 de locuri sub un fabulos tavan boltit bogat ornamentat in stacojiu si aur si marginit de fresce de Costin Petrescu infatisand evenimente importante din istoria Romaniei;Renumit in lume pentru claritatea acusticii sale, gazduieste Orchestra Filarmonicii George Enescu, care ofera un program complet de concerte clasice si de camera, precum si concerte la celebrul Festival clasic George Enescu, unul dintre cele mai mari evenimente culturale din Est. Europa.

Arcul de Triumf

Construit pentru prima data in 1878 ca monument din lemn pentru a comemora independenta Romaniei, Arcul de Triumf din Bucuresti a fost mult timp unul dintre cele mai memorabile repere ale orasului. Desi reconstruit din nou dupa Primul Razboi Mondial, actualul Arc de Triumf este opera arhitectului Petru Antonesc, reconstruit in granit in 1936 si decorat cu sculpturi ale artistilor romani precum Constantin Medrea, Constantin Baraschi si Ion Jalea.

Ridicandu-se la 27 de metri deasupra intersectiei drumului Kiseleff, bulevardul Maresal Alexandru si strada Alexandru Constantinescu, arcul monumental marcheaza acum intrarea in parcul Herastrau din Bucuresti. Inca o amintire emotionanta a independentei Romaniei, este locul paradelor si sarbatorilor militare de Ziua Nationala a Romaniei (1 decembrie), iar o scara interioara le permite vizitatorilor sa urce in varf, cu vedere la bulevardele aglomerate de dedesubt.

Piata Revolutiei

Preluand centrul scenei in Centrul Vechi al Bucurestiului, Piata Revolutiei este situata de-a lungul bulevardei centrale al strazii Victoriei si a fost de multa vreme in fruntea evenimentelor istorice ale orasului. Denumita initial Piata Palatului (Piata Palatului), Piata Revolutiei si-a castigat porecla actuala dupa Revolutia Romana din 1989 si ramane unul dintre principalele repere si noduri de navigatie ale orasului.

Pentru vizitatorii incepatori, marea piata este incontestabil impresionanta, incadrata de cladiri ornamentate si culminata de impozantul Memorial al Renasterii, un stalp de marmura inalt de 25 de metri ridicat in centrul pietei, in memoria victimelor revolutiei. . Alte monumente importante din piata includ Palatul Regal neoclasic, care gazduieste acum Muzeul National de Arta; Ateneul Roman, o sala de concert boltita datand din secolul al XIX-lea; si fostul sediu al Partidului Comunist Roman, unde Nicolae Ceausescu s-a adresat pentru ultima oara multimii, inainte de a fugi cu elicopterul. De asemenea, in jurul Pietei Revolutiei se afla Biblioteca Universitatii, intinsul Palat al Parlamentului si statuile lui Iuliu Maniu si Carol I al Romaniei.

Muzeul National de Arta al Romaniei (Muzeul National de Arta al Romaniei)

Gazduit in fostul Palat Regal maiestuos, care se afla in Piata Revolutiei si dateaza din 1812, Muzeul National de Arta al Romaniei si-a deschis portile in 1947; Ulterior, a fost grav avariata in timpul revolutiei romane din 1989, care a vazut caderea si moartea despotului comunist Nicolae Ceausescu. Muzeul a fost redeschis complet in 2005, prezentand trei colectii majore raspandite pe trei etaje ale palatului, iar acum este considerata cea mai importanta galerie de arta din Romania.

Galeriile de picturi si sculpturi europene includ comori puternice ale vechilor maestri din colectia privata a regelui Carol I, cum ar fi Rembrandt, Rubens, El Greco si impresionistii, in timp ce colectiile medievale romanesti prezinta icoane stralucitoare de argint, manuscrise rare si sculpturi. Lapidarium, care se afla in pivnitele restaurate ale palatului. Galeriile romanesti moderne sunt pline de lucrari precum sculpturi moderniste ale lui Constantin Brancusi, cei mai cunoscuti artisti romani din secolul XX.