Sa mergi la intalniri ca si parinte singur este cu siguranta destul de stresant. Nu numai ca este greu sa gasesti timp pentru a iesi la intalniri, dar copiii tai par sa aiba opinii puternice despre alegerile tale. De fapt, a avea un copil caruia nu-i place cu cine te intalnesti nu este atat de neobisnuit, dar ar trebui sa fie un stres pentru tine? Nu neaparat. In afara de a lua lucrurile lent si de a respecta opiniile copiilor tai, iata cateva lucruri pe care le poti face daca copiii tai nu il plac cu adevarat pe partenerul ales.

Cand copiii tai iti urasc partenerul

Parerea copilului tau pentru partenerul tau se poate manifesta intr-o varietate de moduri. Poate ca faceti sex ca pe https://adult69.ro/ si va intelegeti foarte bine, ins aparerea copilului tau despre partener este foarte importanta. Ar putea implica actionarea agresiva pasiva sau ignorarea partenerului dvs. sau ar putea implica furie deschisa si ostilitate. Copiii ar putea sa actioneze rece, sa strige, sa nu asculte sau chiar sa refuze sa petreaca timp in jurul partenerului tau. In functie de modul in care raspunde partenerul dvs. la acest conflict ar putea crea un blocaj in relatia dvs. sau nu. De asemenea, va poate ingreuna viata de acasa daca copilul dvs. actioneaza sau refuza sa vorbeasca cu dvs. sau cu partenerul dvs. Modul in care raspundeti cand copilul dvs. uraste partenerul este important, deoarece vorbeste despre problema echilibrarii nevoilor dvs. impotriva nevoilor copilului. Desi este adevarat ca este posibil ca copilul tau sa nu fie multumit de persoana pe care ai ales-o, este mai probabil ca copilul tau sa nu fie pregatit emotional pentru o asemenea schimbare.

Cum a asimilat copilul divortul?

De asemenea, daca divortul sau separarea a fost stresanta sau daca fostul tau partener a abandonat familia, s-ar putea ca copilului tau sa ii fie pur si simplu frica sa nu fie ranit din nou. Desigur, daca persoana cu care te intalnesti este cineva cu care ai avut o aventura sau pentru care ai parasit fostul tau partener, copiii tai sunt oarecum indreptatiti sa fie suparati. In aceasta situatie, este extrem de important sa empatizezi cu situatia lor. In ochii lor, aceasta persoana noua a rupt familia. Deci, poate dura mult timp pana cand sa poata accepta aceasta persoana fara sa se simta raniti si fara sa simta furie. Este important sa acceptati asta si sa le permiteti sa-si proceseze sentimentele.

De unde sa incep

Primul lucru pe care trebuie sa-l determinati este ceea ce va deranjeaza cu privire la reticenta copilului dvs. de a va accepta noul partener. De exemplu, daca sunteti deranjat de faptul ca copilul dvs. pare dezinteresat sa va cunoasca noul partener sau sa va construiti o relatie cu el, atunci este posibil sa aveti nevoie sa fiti rabdator si empatic fata de copilul dvs. Va avea nevoie de timp si spatiu pentru a va accepta noul partener, iar acest lucru nu este un lucru pe care il puteti forta sa il faca. In timp ce il puteti incuraja sa petreaca timp impreuna sau sa se cunoasca unul pe altul, este mai bine pentru toti cei implicati daca dvs. si partenerul dvs. aveti rabdare si tineti cont de ritmul copilului. Continuati sa oferiti oportunitati de a va conecta, dar respectati dorintele copilului dvs. si incercati sa nu fortati lucrurile. Daca pe de alta parte, aveti o problema cu comportamentul copilului dvs. fata de noul dvs. partener, atunci acest lucru va trebui tratat separat. Copilul tau iti poate displace partenerul, dar totusi trebuie sa fie respectuos. De asemenea, unii copii vor dezvolta probleme de comportament care par sa nu aiba legatura cu divortul sau cu noul tau partener, dar este o modalitate prin care copilul tau isi exprima frustrarile, durerea si furia.