Cele mai folosite materiale pentru piesele de piercing urechi sunt titanul si otelul chirurgical . Prima permite ca vindecarea ranii sa fie mult mai rapida deoarece este mai putin invaziva in corpul uman. In plus, greutatea sa este mai mica si exista o varietate mai mare de culori, facandu-l un material foarte versatil.
Alte materiale secundare sunt argintul, platina si aurul . In cazul argintului, specialistii nu recomanda folosirea lui pentru acest tip de perforatie deoarece riscul de infectie este mai mare, intarzie vindecarea si are tendinta de a se innegri in timp. Aurul si platina sunt mai scumpe decat alte materiale, dar ofera o calitate mai buna.
Daca doriti sa aflati mai multe despre tipurile de piercing-uri pentru urechi si despre locul ideal pentru a cumpara piesele care previn infectia si promoveaza o vindecare mai rapida, La Verda Noticias impartaseste toate informatiile de mai jos.
De unde sa cumpar piese pentru piercing-ul urechii?
Achizitionarea pieselor pentru piercing-ul urechii poate fi mai usoara decat iti imaginezi, le poti achizitiona online dupa gusturile sau preferintele tale, in studioul de unde vei face rost de piercing-ul sau intr-un magazin de bijuterii cu specificatiile prevazute mai sus.
Cum sa vindeci o infectie cu piercing-ul urechii?
Pentru a vindeca infectiile minore ale tesuturilor moi ale urechii, urmati acesti pasi:
- Mai intai spalati-va mainile cu apa si sapun. Apoi, faceti o solutie de sare cu 1 cana (0,24 litri) de apa si aproximativ 1/2 lingurita de sare. Se amesteca pana se dizolva sarea.
- Nu scoateti bijuteriile de pe piercing, scufundati un pic de bumbac in solutie si puneti-o pe zona afectata.
- Uscati usor zona afectata cu un servetel curat sau cu un tampon de tifon.
- Apoi aplicati o cantitate mica de crema antibiotica fara prescriptie medicala (Neosporin, bacitracina sau altele) conform instructiunilor de pe eticheta produsului.
- Rotiti bijuteriile piercing de cateva ori pentru a preveni lipirea acesteia de piele.
- Fa-o de trei ori pe zi pana cand infectia se amelioreaza. De asemenea, asigurati-va ca telefoanele dvs. sunt curate si ca va schimbati fata de perna cu una curata o data la doua zile.
Cu toate acestea, daca este o infectie a cartilajului , solicitati asistenta medicala daca piercing-ul este dureros, mancarime sau umflat. Cartilajul este tesutul dur de pe marginea urechii. Daca infectia nu se amelioreaza in trei zile, solicitati asistenta medicala.
Care este piercing-ul care doare cel mai mult si cel care doare cel mai putin?
Piercing-ul lobului urechii este cel mai putin dureros, deoarece nu are cartilaj. Si pe de alta parte, piercing-ul mamelonului este cel mai dureros si mai delicat, dar este in continuare preferatul vedetelor. Amintiti-va ca alegerea pieselor de perforare a urechii va depinde de zona urechii care va fi strapunsa.