Dupa o perioada lunga in care corpul si mintea ti-au fost dedicate doar sa te bucuri de timp liber si odihna, a sosit momentul la care te astepti mai putin: revenirea la obligatiile zilnice. Rutina si dimineata devreme pot deveni un cosmar daca nu stii cum sa faci fata acestui sindrom, care este mai frecvent decat crezi. Nu lasa reticenta sa te bata.

7 remedii pentru a depasi sindromul post-vacanta la cabinet

Aversiunea fata de munca, studiu sau diverse obligatii care au luat o pauza in perioada sarbatorilor, sunt de obicei mai puternice in aceasta perioada a anului. Sunt oameni carora cu siguranta nu le place ceea ce fac si se sufoca 365 de zile pe an, in timp ce altii nu stiu sa se adapteze la revenirea la rutina lor, procese care dureaza cel mult doua saptamani in timp ce se adapteaza si traiesc din nou normal.

Daca in loc de asta depresia ta de dupa vacanta dureaza 12 luni, problema este alta si trebuie sa te confrunti cu cat de confortabil esti cu cariera ta, cu jobul actual sau cu compania pe care o administrezi: a trai obligatiile de zi cu zi nu ar trebui sa fie un tortura.

Identifica daca suferi de aceasta boala, care se reflecta atat la nivel psihologic, cat si la nivel fizic, si pune in practica aceste remedii simple care te vor lasa cu bateriile incarcate pana la urmatoarea vacanta.

Semne de avertizare: Suferi de ea daca… •    Iritabilitate pentru orice •     Tristete inainte de a te intoarce si in timpul orelor de lucru/studiu •    Oboseala de la primele ore ale diminetii •     Niveluri crescute de anxietate     Lipsa atentiei, care te determina sa te opresti acumularea de munca in doar cateva zile •     Pofta slaba de mancare •    Dorinta brusca de a schimba locul de munca sau cariera •     Insomnie     Oboseala     Stomac      rau     In cazuri extreme, ritm cardiac rapid

Lene sau anxietate? remedii utile

1. Acorda-ti timp sa te intorci:Cel mai contraproductiv si traumatizant este sa te intorci din vacanta cu o zi inainte de a intra in birou si problemele incep de acolo. Acordati-va timp sa va aclimatizati, sa va organizati si chiar sa spalati rufele. Motiveaza-te sa-ti incepi saptamana de lucru cu treburile casnice gata deodata, haine sau articole noi si cu cel putin doua zile inainte de odihna totala in confortul casei tale. Cel mai bun mod de a incepe bine este sa nu fii epuizat, iar pentru asta trebuie sa-ti lasi corpul sa se „odihneasca din odihna” si sa se aclimatizeze cu casa ta si cu locurile obisnuite. O alta optiune este sa va intoarceti la ciclurile de lucru-studiu din ultimele 8 zile pentru a va obisnui din nou creierul cu vechiul program. Faceti activitati linistite, dar care va plac foarte mult, astfel incat sa inchideti „ciclul” de vacanta cu inflorire,

2. Nu va saturati de munca: Nu este momentul sa crezi ca esti femeia minune si sa incerci sa faci singur toate sarcinile sau sa avansezi ceea ce nu ai facut anul trecut. Luati lucrurile incet si incet pentru a nu va supraincarca cu sarcini, cel putin in prima saptamana. Pe cat posibil, incearca sa pleci cu o jumatate de ora mai devreme, deoarece in acest moment ritmul este oarecum lent si poti ajunge la negocieri cu sefii tai. Va fi o mini-vacanta in timp ce lucrezi. Daca programul tau ramane obisnuit, distribuie sarcini complicate dimineata si cele mai simple dupa-amiaza, astfel incat sa nu te simti epuizat. Si pentru ca este mai bine sa fii sigur decat sa-ti para rau, programeaza-ti perioada de vacanta de acum si, macar, in doua sezoane ale anului elective, astfel incat sa nu-ti fortezi corpul si mintea la perioade lungi de munca.     

3. Stabiliti obiective:Incurajarea este cea mai buna modalitate de a incepe anul, stabilindu-ti obiective in domeniul studiilor sau profesionale, astfel incat in ​​fiecare zi sa ai un motiv sa-ti indeplinesti visul de munca care se va construi cu disciplina si perseverenta ta la locul de munca. De aici si importanta de a fi intr-un loc de munca care te motiveaza

4. Mananca ceea ce ar trebui sa fie: Nu este timpul doar sa lucrezi, ci si sa te detoxifiezi. Utilizati acele alimente care va ajuta sa va reincarcati bateriile si care va ofera un aport energetic considerabil, precum proteinele, fructele si orice aliment care contine vitamina B: lipsa acesteia are ca rezultat o functionare proasta a glandei suprarenale, cea care permite ca energia sa ramana inauntru. corpul nostru mai mult. Alimente precum strugurii, piersicii, semintele si cerealele au componente care fac fluxul de energie mai mare.

5. Dormi cat de mult poti:Desi mintea ta este aglomerata si stresata de schimbare, corpul tau va simti si el zguduiala si se va obosi mai repede decat de obicei cu diferite programe si activitati. Trebuie sa recastigi energie si ca organismul sa se obisnuiasca inainte cu acel ritm. Incearca sa dormi cat de mult poti noaptea si, mai ales, nu aduce de lucru acasa.

6. Mai multe pauze:Profita de mica agitatie a multor birouri sau de inceputul semestrului la universitate si ia mai multe pauze intre munca si munca. Discutati cu colegii dvs., faceti activitati de care profitati si care va detensioneaza, mergeti sa luati cateva ocazii cand plecati de la birou si optati pentru pranzuri lungi. Pe scurt, oferiti-va oportunitatea de a face mai multe pauze. Profita de primul weekend pentru a te odihni ca zeii si a sosi din nou gata luni.

7. Intrebarea este despre atitudine, nu despre ore: O mentalitate pozitiva ajuta foarte mult ca sa nu cobori din prima zi. Inceputul unui nou an este ideal in acest scop, deoarece aveti noi scopuri, scopuri si vise de indeplinit. Ridica-te cu un zambet si nu sta non-stop ca si cum ar fi o bomba cu ceas; asta te va face doar mai anxios.