Chiar daca WhatsApp este o platforma masiva cu peste 2 miliarde de utilizatori activi lunar, nu toata lumea este multumita de ea. Este folosit pentru ca este o modalitate usoara de a comunica cu orice alta persoana, deoarece este foarte probabil sa aiba si aplicatia instalata, totusi, faptul ca sute sau mii cauta constant „trucuri WhatsApp ” sau cauta aplicatii de modificat it, ne spune ca multi nu sunt multumiti de interfata si ca si-ar dori sa fie foarte diferita cu posibilitatea de a efectua diferite actiuni pe care utilizatorii le cauta de obicei. Aici intervine WhatsApp Plus. 

WhatsApp Plus a fost dezvoltat in 2012, la trei ani dupa ce aplicatia si-a facut debutul, ca o alternativa care ofera utilizatorilor mai multe optiuni, precum personalizarea platformei, un proces usor de a ascunde starea Online, iar in unele uneori implementarea unor optiuni care urmau sa ajunga ulterior la cererea originala. Aplicatia este disponibila in PlayStore si, desi a fost eliminata in unele ocazii, multi utilizatori descarca APK-ul direct de pe site-ul sau pentru a-l putea instala. 

WhatsApp Plus se caracterizeaza prin faptul ca are o pictograma albastra, diferita de verdele originalului, cu semnul plus (+) intr-o parte, referitor la „plus”. Dupa cum am mentionat, aceasta aplicatie este disponibila in PlayStore, dar este si in App Store, deci este disponibila pentru iOS si Android. 

In general, aplicatia, inca de la lansare, a fost bine primita de utilizatori, desi unii nu pot activa anumite optiuni din cauza unor probleme cu tipul de telefon, ceva in comun cu acest tip de aplicatii „copiere” intrucat, spre deosebire de celelalte, uneori nu sunt concepute pentru a functiona pe toate tipurile de dispozitive sau sisteme, sau actualizarile pe care le efectueaza genereaza de obicei probleme pentru unii utilizatori. Aplicatia functioneaza prin canalizarea tuturor informatiilor prin serverele WhatsApp , astfel incat Mesajele sa fie pastrate private, dar puteti pastrati accesul usor la ele. 

Este periculos sa descarcati WhatsApp Plus?

Faptul ca este pe piata de aproape 10 ani este dovada ca aplicatia este „fiabila”. Cu toate acestea, unii experti in securitate subliniaza ca nu este in niciun caz recomandat sa folositi aceasta aplicatie sau oricare alta care este legata de WhatsApp , deoarece pot exista vulnerabilitati care pun in pericol securitatea utilizatorilor. In ciuda faptului ca avem incredere in dezvoltator, pot aparea probleme cu utilizarea acestor aplicatii „pirat”. 

Pe de alta parte, WhatsApp a lucrat pentru a lupta impotriva acestui tip de aplicatie, sanctionand utilizatorii care folosesc versiuni modificate ale aplicatiei. In termenii si conditiile pe care le acceptam atunci cand descarcam WhatsApp , se precizeaza ca versiunile modificate nu vor fi folosite si ca utilizatorul nu are voie sa schimbe software-ul. Daca aplicatia identifica o modificare sau utilizarea unei aplicatii externe, poate bloca utilizatorul pana cand aplicatia este eliminata. Desi nu s-a raportat ca acest lucru se intampla destul de mult cu Plus, lipsa actualizarilor recente sugereaza ca nu a fost atat de usor sa lucrezi in jurul aplicatiei. 

Doar WhatsApp isi va schimba termenii pe 15 mai, asa ca ar putea lua mai multe masuri impotriva acestor aplicatii. Cu toate acestea, Plus continua sa aiba succes si una dintre cele mai recente actualizari ale sale le permite oamenilor sa migreze chat-urile catre Telegram si invers, precum si sa defineasca ce persoane pot vedea starile. WhatsApp indica schimbari viitoare, asa ca va trebui sa vedem daca Plus tine pasul sau daca in sfarsit este lasat in urma.