Atractia sexuala este un lucru ciudat, este greu de inteles, definit sau controlat (de fapt asta este aproape imposibil), exista chiar cercetari care spun ca s-ar putea sa nu stim in mod constient de cine sau de ce suntem atrasi.

Nimeni nu stie cu adevarat de ce ni se par atragatori unii oameni cand altii nu ne gadila chiar daca are toate caracteristicile care ar trebui sa functioneze pe hartie si in teorie, dar expertii au studiat atractia sexuala de mult timp si au cateva raspunsuri, la cel putin.Macar ei spun ca sunt cateva reguli de care toata lumea ar trebui sa le tina cont.

Expertii in atractie au examinat toate simturile umane (miros, vaz, atingere, auz) pentru a gasi un set uimitor de „legi” care guverneaza ceea ce ni se pare atragator. Cercetatorii cred, de exemplu, ca sexualitatea femeilor este mai fluida si mai flexibila decat cea a barbatilor si poate fi chiar afectata de factori hormonali, iar cunoasterea acestor date poate functiona cu siguranta in favoarea ta atunci cand vine vorba de cucerirea femeilor.pe cineva sau de a obtine o intalnire.

Unele reguli ale atractiei sexuale sunt evidente (si detin cheia pentru a va creste atractivitatea sexuala), unele sunt practice, iar altele sunt pur si simplu ciudate, dar toate va pot ajuta sa intelegeti mai bine ce se intampla in mintea cuiva cand se simte. un fel de atractie sexuala, de atractie sau chiar ceea ce ai putea face pentru a parea mai atractiv decat esti.

Poti fi atractiv astazi si nu maine

Potrivit psihologilor , poti sa nu mai arati atractiv pentru o femeie peste noapte si nu esti tocmai vina ta. Atractia femeilor depinde de ciclurile lor si sunt zile ale lunii in care prefera barbatii cu un aspect mai masculin si mai simetric, in timp ce asta poate parea mai putin de dorit in functie de ziua lunii.

Varsta parintilor tai cand te-au avut intra in joc

Potrivit unui studiu, atat barbatii, cat si femeile care s-au nascut din parinti mai in varsta sunt mai putin impresionati de fetele tinere si raspund mai bine persoanelor care prezinta anumite semne ale varstei (cum ar fi parul gri), conform unui studiu de la Universitatea St. Andres. .

E mai bine sa fii „normal”

Persoanele cu caracteristici care sunt „ medie din punct de vedere matematic ” sunt, de asemenea, mai atractive . „Practic, ceea ce face creierul nostru este sa ocoleasca mediul nostru, luand in considerare fetele oamenilor si facand o medie a acestor fete pe care le vedem zilnic”, a spus dr. Kang Lee, psiholog la Universitatea din Toronto, intr-un Talk Nerdy To Me. episod. „Si asa, avem de fapt in capul nostru… o reprezentare a fetei obisnuite. Deci avem ceva genetic care ne determina sa preferam sa privim ceva care este obisnuit.”

Imaginea parintilor tai afecteaza ceea ce cauti

Intr-un studiu de la Universitatea din St. Andrews , psihologii au descoperit ca oamenii tind sa caute parteneri cu aceeasi culoare a parului si a ochilor ca si parintii lor de sex opus.

Barbia si sprancenele conteaza

Potrivit unui studiu, barbia si sprancenele sunt o reclama pentru sanatatea ta reproductiva , asa ca, in mod inconstient, femeile tind sa fie mai atrase de barbatii cu falci mari si sprancene proeminente, deoarece acesta este un indicator al unui nivel mai ridicat de testosteron.

Utilizatorii raporteaza ca gasesc o dorinta mai mare pentru partenerul lor si o comunicare mai buna. Getty Images

„Proportia de aur”

Studiile spun ca cele mai atractive fete au o distanta intre ochi si gura de aproximativ 36% din lungimea fetei, distanta dintre ochi fiind de 46% din latimea fetei. Nu poti schimba asta, dar poti schimba perceptia cu tunsoarea si stilul de barba potrivite .

Fii atent la culoarea hainelor tale

Un studiu de la Universitatea din Rochester a constatat ca barbatii si femeile gasesc oamenii care poarta rosu mai atragatoare, deoarece culoarea este legata de excitarea sexuala, putere si statut.

Asculta tonul vocii

Un studiu din Marea Britanie a constatat ca femeile vorbesc cu un ton mai inalt al vocii atunci cand gasesc un barbat atragator, in timp ce femeile prefera barbatii cu tonuri mai joase ale vocii, ceea ce este un indicator al testosteronului.

Contraceptivele va pot distruge sansele

Un studiu a constatat ca femeile care luau pilula anticonceptionala preferau barbatii cu fete mai putin masculine decat atunci cand nu luau pilula.

La barba correcta

Potrivit unui studiu australian, femeile prefera barbatii cu barba scurta, mai degraba decat barbieri indeaproape sau barbi mai pline (pe care le interpreteaza ca un semn ca un barbat este mai bun la relatii). Studiul spune ca: „Descoperirile noastre confirma ca barbile afecteaza judecatile asupra atributelor socio-sexuale masculine si sugereaza ca un nivel intermediar de barba este mai atractiv, in timp ce barbatii cu barba pot fi perceputi ca tati mai buni care ar putea proteja si investi in urmasi”.