Lumea mireselor este plina de simboluri si superstitii care au devenit obisnuite. Va spunem originea si semnificatia unora dintre cele mai populare traditii de nunta.

Cu siguranta cunosti majoritatea traditiilor de nunta enumerate mai jos si ca le-ai avut in vedere in timpul organizarii nuntii tale si esti dispus sa le respecti la litera. Dar stii semnificatia tuturor? Va lamurim.

20 de traditii curioase de nunta

1. Ceva nou, ceva vechi, ceva imprumutat si ceva albastru

Printre traditiile de nunta, aceasta este de obicei respectata cu strictete: ca mireasa sa poarte toate aceste elemente:

Ceva nou: simbolizeaza noua viata pe care mireasa este pe cale sa o inceapa, viitorul cuplului. Rochia, voalul, cofata, pantofii, lenjeria intima, bijuteriile… Cu siguranta va puteti gandi la nenumarate lucruri care reprezinta acest element.

Ceva vechi: reprezinta ceea ce mireasa lasa in urma pentru a incepe o noua etapa. O bijuterie de familie, jartiera din rochia mamei tale, rochia ei…

Ceva imprumutat: reprezinta legaturile de familie si prietenie, ceea ce ramane. Traditia spune ca o femeie cu o casnicie fericita ar trebui sa fie cea care sa se ocupe de imprumut acest articol, pentru ca acesta sa aduca noroc miresei. Poti sa-i imprumuti voalul tau de mireasa, rochia ta, o bijuterie, jartiera…

Ceva albastru: reprezinta loialitate si fidelitate. Poti sa iti brodezi initialele cu fir albastru in interiorul rochiei, sa porti o jartiera albastra, pantofi albastri, care se poarta mult, sau o toala cu flori albastre.

2. Albul rochiei Simbolizeaza puritatea si are o origine istorica: in mod traditional, mireasa trebuia sa mearga la altar fecioara si curata, iar modul de a o arata era sa se imbrace in acea culoare. Exista si experti care spun ca traditia a fost inceputa de regina Victoria a Angliei, care s-a casatorit in alb.

3. Schimbul de inele Inainte, schimbul de juraminte avea o conotatie sexuala. Mai tarziu, introducerea inelului pe degetul inelar a inceput sa fie interpretata ca un simbol al iubirii in cuplu.

4. Livrarea arras-ului Reprezinta schimbul de bunuri pe care partile contractante le vor imparti. La nuntile religioase se folosesc 13 monede de aur care il reprezinta pe Iisus si pe cei doisprezece apostoli, si sunt binecuvantate de preot inainte de a le da miresei.

5. Respingerea perlelor Se spune ca daca o mireasa poarta perle in ziua miresei ei, va avea o casnicie plina de lacrimi si tristete. Aceasta idee se bazeaza pe un simbolism din vechiul Imperiu Roman, care compara perlele cu lacrimile ingerilor.

6. Folosirea valului La Roma valul era folosit ca bariera de protectie impotriva invidiei altor femei fata de mireasa. Mai tarziu a simbolizat tineretea si modestia.

7. Jartiera miresei Una dintre cele mai consacrate traditii de nunta. Simbolizeaza misterul si virginitatea. Daca este albastru sau alb, va simboliza si puritatea, fidelitatea si dragostea.

8. Petrecerea noptii inainte de nunta separata Chiar daca cuplul locuieste in aceeasi casa. Traditia cere sa petreci noaptea separata pentru a preveni mireasa sa risca sa se vada inaintea ceremoniei din ziua nuntii.

9. A nu se vedea inainte de nunta Aceasta traditie, care indica faptul ca mirele nu ar trebui sa vada mireasa imbracata pana cand ajunge la ceremonie si invers, provine din casatoriile aranjate care au avut loc in cele mai vechi timpuri. Ceea ce intentiona sa evite este ca mirii nu s-au placut si au incercat sa evadeze la nunta.

10. Sunetul clopotelor In mod traditional se credea ca scoaterea de zgomote tunatoare indeparteaza spiritele rele, motiv pentru care nuntile erau foarte zgomotoase si se impunea credinta ca ar trebui anuntate prin sunetul clopoteilor.

11. Aruncarea buchetului Traditia spune ca persoana care prinde buchetul pe care il arunca mireasa va fi urmatoarea care se va casatori. Aceasta traditie este interpretata si ca o modalitate de a impartasi fericirea si noroc cu invitatii la nunta.

12. Coaseti o moneda in tivul rochiei Scopul acestui obicei este de a atrage norocul economic in viata de cuplu impreuna. Este poate una dintre cele mai putin cunoscute traditii de nunta.

13. Purtarea unui buchet Reprezinta delicatetea miresei si este asociata cu fertilitatea, inflorirea si generozitatea.

14. Aruncarea cu orez Reprezinta urmasii cuplurilor, fertilitatea, simbolizata prin actul plantarii cerealelor.

15. Pastreaza secretul rochiei Inca din cele mai vechi timpuri se crede ca daca mirele vede mireasa cu rochia inainte de nunta, va atrage ghinion.

16. Lasati mirele sa astepte mireasa Se crede ca acest lucru va aduce noroc in casatorie. Din acelasi motiv, esti sfatuit sa intri in biserica cu piciorul drept.

17. Fiind condusa pe culoar de catre tata Mireasa era considerata proprietatea tatalui si era casatorita numai cu permisiunea acestuia. Prin urmare, el a fost responsabil pentru livrarea acestuia. Astazi simbolizeaza binecuvantarea tatalui pe link.

18. Nu va casatoriti marti Si cu atat mai putin marti si treisprezece. Aceasta superstitie are de-a face cu zeul razboiului din mitologia romana, Marte. Acea zi este legata de catastrofe.

19. Tortul de nunta Traditia tortului cu mai multe niveluri isi are originile in Anglia din Evul Mediu, cand mirii aduceau mai multe prajituri pe care le puneau una peste alta pentru a le binecuvanta, le taiau bucatele si le imparte. ei printre oaspeti.

20. Intrarea in noul camin in bratele sotului Este o traditie romana, care se facea pentru ca mireasa sa nu se poticneasca la intrare, ceea ce ar aduce ghinion.