Maturitatea emotionala nu se cumpara in magazin, este ceva pentru care se lucreaza in fiecare zi inca din copilarie. Cand vezi un copil facand o criza de furie, este modul lui de a exprima ceea ce simte, nu cunoaste altul. Dar cand partenerul tau te blocheaza de nicaieri, este un semn sa-l lasi sa plece, meriti mult mai mult decat atat.

Cand te indragostesti de o persoana, nu te indragostesti doar de persoana din fata ta, ci de planurile pe care le faci impreuna, de visele pe care le impartasesti si de rutina pe care o stabilesti. Indepartand toate astea din ecuatie, ramai cu un spatiu gol pe care acum nu stii sa-l umpli, de aceea doare, trebuie sa inchizi acel ciclu.

Modul ideal de a te desparti de partenerul tau este sa o faci direct, sa vorbesti despre lucruri, sa-ti exprimi sentimentele pentru ca sunt valide. Este adevarat ca pot rani, este adevarat ca va fi plans, chiar iti pot cere sa nu pleci. Dar asta este de preferat lasitatii de a inceta sa-l blocheze, lasand atatea intrebari fara raspuns si o inima zdrobita care va dura sa se vindece.

Eliberarea doare, dar elibereaza

Cand o persoana intentioneaza sa -ti raneasca ego-ul in acest fel, actiunea vorbeste mai mult despre valoarea lui decat a ta. Este vorba despre cineva care trebuie sa lucreze mult pe el insusi si, vazut asa, ti-a facut o favoare plecand. Chestia este ca atunci cand dragostea este implicata, este greu sa ne lasam, asa ca ne agatam de ideea prezentei ei in viata noastra.

Aminteste-ti ca nu esti singur, ai prieteni si familie care vor fi mereu alaturi de tine, o singura persoana este suficienta. Ei sunt cei care iti amintesc ca valorizi mai mult decat atat, care iti amintesc cat de mult contesti si tot ce meriti. Cand o persoana care nu poate vedea asta iti paraseste viata, este ca si cum sacul de gunoi i-a crescut picioare si s-a scos singur, este ceva de care nu ai nevoie.

Renuntarea la toate acele vise, dragostea pe care o simti pentru fostul partener , acesta este cel mai complicat lucru pentru ca este ceva care ramane cu tine, chiar daca el sau ea nu mai este langa tine. Nu-ti fie rusine sa cauti ajutor profesional pentru a depasi acea durere, pana la urma este un proces de doliu care poate marca un inainte si un dupa in viata ta.

Libertatea de a inchide bucla

Nu o sa te mint, sa inchizi un ciclu deschis de mult timp nu este usor. Implica o dispozitie autentica, dar de multe ori nu ne putem detasa de memorie si aici lucrurile se complica. Nu e nicio graba, mergi in ritmul tau, important este sa continui sa mergi inainte, fie ca alergi, sari, mergi, zbori sau te tarasti.

Sanatatea ta mintala merita efortul, linistea ta sufleteasca merita timpul investit, linistea ta interioara merita fiecare lacrima pe care ai varsat-o in acest proces. Dar mai presus de toate meriti ocazia de a te redescoperi si de a te intari pentru ca data viitoare cand cineva iti face acelasi lucru (pentru ca se poate intampla), sa nu stai sa afli daca se va intoarce.