Ceremonia trandafirilor este una dintre traditiile care contine mai mult simbolism, dragoste si respect. Astazi, iti aratam in ce consta, alternative si lecturi pentru ca, la nunta ta, sa radieze dragoste si afectiune. 

Trandafirii sunt, prin excelenta, florile iubirii. Ele reprezinta pasiunea, afectiunea si respectul pe care o persoana le simte fata de alta.

In ce consta ceremonia trandafirilor?

14 februarie si Sfantul Jordi sunt probabil zilele din an in care cuplurile isi ofera unul altuia cei mai multi trandafiri rosii. Cu toate acestea, aceste flori au o alta misiune dincolo de aceste zile: ceremonia trandafirului . Florile devin, gratie acestei ceremonii, un simbol al dragostei intre cuplu si nu doar un element decorativ. Dar in ce consta aceasta traditie? Ceremonia trandafirilor consta in schimbul a doi trandafiri rosii intre mire si mireasa . Ei pronunta cateva cuvinte de dragoste in timp ce fac schimb de flori, explicand sensul acestui act. Dar traditia nu se opreste aici. Mirii trebuie sa depoziteze trandafirii mai tarziu in noua lor casa sisa reinnoiasca din cand in cand florile ca simbol al evolutiei relatiei .

Ceremonia trandafirilor este un ritual perfect pentru acele cupluri care se casatoresc civil , intrucat in ​​acestea protocolul nu este stabilit si ceremonia poate fi organizata in mod liber. Daca te casatoresti in biserica, cu siguranta nu este nicio problema in a include aceasta ceremonie. Trebuie doar sa intrebi. Ceremonia trandafirilor este o alternativa la traditii precum ceremonia nisipului sau nunta mayasa sau ritualul balinez. Perfect pentru cuplurile care doresc sa organizeze ceva diferit si creativ pentru nuntile lor, pentru cei care doresc sa-si reinnoiasca juramintele sau sa-si sarbatoreasca aniversarea intr-un mod original.

Daca alegi sa spui „Da” prin ceremonia trandafirilor, poti sa te joci cu decorarea nuntii tale si sa asezi trandafiri in fiecare colt. O idee buna este ca restul acestor flori sunt de alta culoare decat rosu. Deci ale sotului tau si ale tale vor avea o semnificatie si mai speciala. Sunt si miresele care mizeaza pe includerea trandafirilor in rochia proprie, prin tesaturi, sau in updo-ul lor, cu o toala florala si, bineinteles, adaugarea de trandafiri in tinuta micutelor lor domnisoare de onoare.

Ceremonia trandafirilor

Cea mai importanta parte a ceremoniei trandafirilor este, desigur, schimbul de flori intre cuplu.  Cu toate acestea, exista alternative. De exemplu, daca doriti sa implicati prietenii si familia, puteti include o vaza mare pe altar. Cand maestrul de ceremonie povesteste importanta acestei flori, unul cate unul se vor ridica pentru a depune trandafirii simbolizand dragostea pe care o simt fata de miri. De asemenea, poti alege ca parintii sa aiba un rol deosebit. In acest fel, parintii miresei ii ofera mirelui un trandafir si invers, este o modalitate de a primi fiecare membru al cuplului in familie.

Textul ceremoniei

  • Prima propunere

Oficiant: ”Intr-un anume fel pare ca nimic nu s-a schimbat, ca totul ramane la fel. Acum o clipa tineai un trandafir rosu in maini, iar acum mainile tale inca tin un trandafir rosu. Intr-un fel, este acelasi lucru care se intampla cu nunta ta. Intr-un anumit fel, maine nu va fi o zi foarte diferita de ieri. Cu toate acestea, astazi, chiar in acest moment, tocmai ati dat si primit unul dintre cele mai frumoase si mai valoroase daruri din viata voastra, pe care sper sa nu-l uitati niciodata, darul iubirii adevarate si eterne.

(Iubit) si (Iubita), va cer o mica favoare, cand ajungeti acasa, gasiti un loc frumos in care sa puneti trandafirii. La fiecare aniversare de nunta ar trebui sa asezi acolo un trandafir ca simbol al iubirii tale.

In toate casniciile exista momente cand este dificil sa gasesti cuvintele potrivite. Este usor sa-i ranesti pe cei pe care ii iubim cel mai mult, la fel cum este usor sa fii ranit de cei pe care ii iubim cel mai mult. Si totusi, uneori poate fi foarte dificil sa-i spunem partenerului nostru „imi pare rau” sau „te iert”. „Am nevoie de tine” sau „Sufer”. Daca se intampla acest lucru, daca nu gasesti acele cuvinte, lasa un trandafir in acel loc, ca sa poata vorbi in locul tau.

Trandafirul acela va spune „Inca te iubesc”. Partenerul tau va accepta acest trandafir si va sti ca el contine toate cuvintele pe care nu le poti gasi. Acel trandafir va va aminti de dragostea si speranta pe care o impartasiti amandoi astazi. (Iubit) si (Iubita), amintiti-va ca dragostea v-a adus astazi aici. Numai dragostea poate face o alianta sa triumfe, casnicia ta va rezista in timp.”

Statie de branza cu decor de Hospes Palacio de San Esteban

  • a doua propunere

(Numele miresei) incetul cu incetul ai devenit unul dintre cei mai importanti oameni din viata mea, o parte din inima mea. Cu acest trandafir ma daruiesc tie si promit sa te iubesc, sa iti ofer tot ce sunt, sa te insotesc in tacerile tale si sa te fac sa radi cand ai nevoie si cand esti foarte fericita, in toate zilele vietii noastre. Te iubesc si stiu ca te voi iubi mereu! (Numele mirelui) Esti cel mai minunat barbat pe care il cunosc. Rasul tau, detaliile tale, cuvintele tale, imbratisarile tale si tot ceea ce esti, ma face sa ma indragostesc de tine in fiecare zi, fara a fi nevoie sa mai cer nimic de la viata. Cu acest trandafir iti dau inima mea, nebunia mea, tacerile mele si tot ceea ce sunt. Te iubesc si ceea ce imi doresc cel mai mult este sa-mi impart toata viata cu tine!