Ce detalii te ajuta sa alegi un avocat profesionist

Cu atat de multi avocați licențiați pentru a practica avocatura, cum decide o companie care se confruntă cu o problemă juridică ce avocat este cel mai potrivit pentru situatia cu care se confrunta? Alegerea avocatului potrivit este un proces care necesită mult timp, dar este cu siguranta un lucru foarte important.

Pentru a începe, elaborați o listă de potențiali candidați vorbind cu consilieri de afaceri, oameni din industria dvs., alți avocați și alte surse de încredere. Puteți consulta site-uri web de firme de avocatură, resurse online, asociații de avocați sau alte rețele de recomandări. 

Următorul pas este de a reduce lista potențialilor candidați într-o listă scurtă de candidați preferați de avocati de pe https://advocat.ro. Apoi, contactați și interogați personal fiecare dintre candidații preferați. Indiferent dacă compania dvs. urmează un proces formal sau informal, directorii ar trebui să ia în considerare următoarele elemente atunci când decid care avocat este cel mai potrivit pentru nevoile legale ale companiei.

1. Identifică-ți problema juridică și apeleaza la un specialist

Primul pas în procesul de găsire a unui avocat este să înțelegeți problema cu care vă confruntați. Legea are multe specialități și subspecialități diferite și, înainte de a putea determina cu exactitate cel mai bun avocat care să vă reprezinte, trebuie să determinați ce tip de avocat este cel mai potrivit pentru a vă rezolva problema. În această fază inițială, consultați avocatul general al companiei sau un alt consilier de afaceri de încredere, cum ar fi contabilul dvs. Selectați un specialist pentru a vă ajuta să vă rezolvați problema. 

Avocații de astăzi sunt la fel de specializați ca și medicii. Nu i-ați cere internistului să efectueze o intervenție chirurgicală pe cord deschis. La fel, nu ar trebui să solicitați avocatului general corporativ să se ocupe de un audit al salariilor. Un specialist va cunoaște cele mai recente evoluții și nuanțe juridice aplicabile problemei dvs. fără a vă percepe taxe suplimentare. Această cunoaștere actualizată este esențială, deoarece ar putea fi diferența în câștigarea sau pierderea cazului.

2. Asigurați-vă că avocatul are experiența potrivită

Nivelul adecvat de experiență este unul dintre cele mai importante criterii în alegerea unui avocat. Vrei un avocat care să aibă succes în ceea ce privește tipul tău de problemă. O astfel de evidență a experienței va crește probabilitatea ca avocatul să vă ajute să vă rezolve problema cu succes. Evident, durata serviciului, numărul de cazuri într-o anumită specialitate și zonă geografică și rezultatele anterioare sunt chestiuni importante de luat în considerare la evaluarea „experienței” avocatului. 

Împreună cu experiența vine și cunoașterea adversarilor și a personalităților implicate într-un caz. Vizualizarea site-ului firmei de avocatură vă va oferi, de asemenea, o perspectivă asupra sferei practicii firmei. Explorează site-ul web al fiecărei firme. Acești pași vă vor ajuta să evaluați profunzimea și amploarea practicii firmei.

3. Așteptați-vă ca avocatul să fie un bun comunicator

Avocații sunt plătiți pentru a comunica cu adversarii lor și cu cei care stau la judecarea cazurilor lor. La fel de important este însă si găsirea unui avocat care să poată comunica eficient cu dumneavoastră. Vrei un avocat care să-ți anticipeze întrebările și să te țină la curent cu evoluțiile din cazul tău fără să fii nevoit să suni mai întâi. Avocatul ar trebui să aibă capacitatea de a comunica într-un mod organizat și ușor de înțeles. Avocatul ar trebui să-și dea seama, de asemenea, că excesul de comunicare poate fi inutil și nerentabil. Când vi se solicită să luați o decizie sau să acționați, avocatul trebuie să explice succint opțiunile disponibile, avantajele și dezavantajele practice și juridice ale diferitelor cursuri de acțiuni și alte aspecte relevante pentru decizia dvs. Pentru a gasi avocatul potrivit cazului tau, citeste pe ingeri.ro mai multe informatii utile.