Este bine sa te certi si sa ai dezacorduri in relatii. Chiar si cele mai bune relatii experimenteaza momente de tensiune atunci cand persoanele implicate se confrunta cu efortul de a gestiona un conflict. Ceea ce face ca conflictul sa fie productiv in loc de neproductiv, sau chiar daunator,  este modul in care cuplurile se apropie de luptele lor.

Lucruri de evitat in timpul unei certuri

·       Amenintare

·       Limbaj lipsit de respect

·       Tipete si urlete

·       Fortand o conversatie daca cealalta persoana nu vrea sa vorbeasca

·       Vorbind peste cealalta persoana

·        Implicarea altor persoane

·       Aducerea problemelor sau greselilor vechi

Tineti cont de aceste lucruri in timp ce va certati cu celalalt, chiar daca l-ati cunoscut pe https://www.matrimonialefemei.net/ . Este posibil sa nu existe un moment „perfect” pentru a avea un dezacord, dar anumite momente sunt mai bune decat altele. Daca ne simtim suparati, flamanzi sau epuizati, este posibil sa nu fie cel mai bun moment pentru a discuta o problema.

Daca partenerul dvs. este in mijlocul unei sarcini importante sau nu se simte bine, poate nu este cel mai bun moment. Cand este posibil, poate fi util sa ii spuneti partenerului ce doriti sa discutati si sa ii oferiti ceva timp pentru a reflecta. Cand oamenii se simt ambuscadati de conflict, sunt mai susceptibili sa devina defensivi.

Fiti constienti de context

Unele spatii nu sunt favorabile unei discutii sanatoase. A avea o lupta intr-un spatiu public sau in fata familiei poate adauga complexitate, intensitate si rusine la discutie. Este important sa va asigurati ca ambii oameni se simt capabili sa vorbeasca liber.

Fii clar in aceasta privinta

Concentrati-va pe o problema la un moment dat. Cand se discuta mai multe probleme, problemele pot fi prea stresante si pot deveni prea mari pentru a se aborda. Concentrarea pe mai multe probleme poate fi, de asemenea, o tactica de deviere folosita pentru a evita asumarea responsabilitatii.

Faceti-va timp pentru a reflecta

Inainte de a te angaja intr-un argument, reflecta de ce esti de fapt suparat. Este cu adevarat despre ceea ce a spus sau a facut partenerul tau in acel moment? Este vorba despre un lucru mai profund? Poate ca nu este vorba doar de partenerul tau care a luat un apel telefonic de doua minute in timpul vostru liber, poate este vorba de a simti ca partenerul tau nu iti respecta timpul.

Ai un obiectiv clar?

Care este obiectivul discutiei tale? Luptele nu ar trebui sa fie despre castig. Este important sa ne amintim ca ambii indivizi ar trebui sa fie in aceeasi echipa si sa incerce sa ajunga la o solutie. Conflictul are potentialul de a reuni cuplurile si de a-si aprofunda intelegerea reciproca. Conflictul are, de asemenea, potentialul de a crea distantare intre cupluri. Intentia si obiectivul fiecarui individ devin clare in timpul unei discutii si, in cele din urma, isi modeleaza tonul.

Ia o pauza

Este bine sa faci o pauza daca te simti nervos sau coplesit de cearta de matrimoniale femei. De asemenea, este bine ca partenerul tau sa faca la fel. Lucrurile nu trebuie sa se rezolve imediat. Presiunea pe cineva pentru a vorbi poate sa-l faca sa se inchida sau sa se simta nesigur si niciunul dintre acestea nu este un rezultat productiv.

Ascultati si rezumati

Incercati sa ascultati cu scopul de a intelege, mai degraba decat de a raspunde. Poate fi util sa rezumam ceea ce a spus cealalta persoana pentru a va asigura ca sunteti clar despre ceea ce incearca sa comunice. Empatia este foarte importanta in cuplu si mai ales in momentele tensionate care apar inevitabil in orice relatie. Nu uitati sa tineti cont de asta.