Dafinul are  multiple intrebuintari in domeniul culinar, dar a fost folosit si pentru sanatate pentru toate beneficiile sale care duc la diabet . De aceea, aici va spunem cum sa il folositi astfel incat sa puteti stabiliza nivelul de glucoza cu frunze de dafin.

Nu este folosit doar ca condiment, ci, datorita proprietatilor sale, poate fi folosit pentru sanatate, in special pentru controlul diabetului; Va spunem cum sa o consumati. Pe langa folosirea sa in prepararea alimentelor, cat si pentru infrumusetare, dafinul este destul de benefic pentru sanatate, iar datorita proprietatilor sale, este o alternativa remarcabila pentru diabet.

Ce este diabetul?

Diabetul este o afectiune cauzata de dificultatea sau incapacitatea pancreasului de a produce sau de a utiliza eficient insulina. Avand in vedere acest lucru, nivelurile de glucoza din sange tind sa creasca. Exista doua tipuri de diabet, care sunt 1 si 2.

In tipul 1, organismul este incapabil sa produca insulina, asa ca trebuie sa i se administreze acest hormon zilnic. Acest tip de diabet apare in mod regulat la copii si adulti. Intre timp, diabetul de tip 2 se refera la momentul in care organismul nu foloseste eficient insulina pentru a reduce glicemia si, de obicei, apare din cauza obiceiurilor alimentare proaste, a supraponderalitatii si a stilului de viata sedentar.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), pana in 2014, in lume existau peste 422 de milioane de adulti cu aceasta boala cronica degenerativa. Adica, una din 11 persoane a suferit de aceasta.

Tratament cu frunze de dafin

Diabetul este o afectiune care trebuie tratata prompt cu medicamente prescrise de un medic specialist, existand produse naturiste care pot fi folosite pentru a completa beneficiile tratamentului, precum frunzele de dafin, atata timp cat sunt autorizate de medic.

Dieta trebuie luata intr-un mod sanatos, si combinata cu exercitiile fizice, precum si evitarea consumului de alimente foarte procesate, tutun si alcool. O parte dintre alimentele care pot ajuta la prevenirea si contracararea anumitor efecte ale diabetului sunt frunzele de dafin.

Beneficiile laurului 

Cercetarile publicate in Journal of Clinical Biochemistry and Nutrition au descoperit ca frunzele de dafin (Laurus nobilis) par sa imbunatateasca functia insulinei si, prin urmare, sunt benefice pentru pacientii cu diabet.

Cu toate acestea, deoarece sunt necesare mai multe studii, consumul de dafin nu ar trebui sa inlocuiasca tratamentul medical conventional. De fapt, daca sunteti sub medicamente, cel mai bine este sa va consultati medicul inainte de a le lua in mod regulat.

Infuzie de frunze de dafin

Ingrediente

  • 4 cani de apa
  • 1 lingura frunze de dafin proaspete

Pregatirea

Fierbe litrul de apa intr-un recipient si, imediat ce ajunge la punctul de fierbere, se adauga foile de dafin si se lasa sa se incalzeasca pentru o perioada de 3 pana la 5 minute. Se ia de pe foc si se lasa sa stea 10 minute. La final, strecoara infuzia si bea-o. Incercati sa nu depasiti doua cani pe zi.

Cum sa o ia?

Consumul lui ar trebui sa fie moderat, deoarece consumul in exces poate duce la reactii adverse precum dermatita, alergii, astm, greata sau iritatii ale peretilor stomacului, potrivit unei publicatii a Contact Dermatitis.

Exista si restrictii: Nu trebuie utilizat de gravide sau de cele cu probleme de circulatie a sangelui, boli de rinichi, boli hepatice sau ulcere gastro-intestinale. Prin urmare, este important sa va consultati cu medicul dumneavoastra inainte de a-l consuma.