Cefaleea este un simptom care apare din motive specifice, asa ca daca ai tendinta de a suferi de ea, mai ales atunci cand te apleci, trebuie sa stii ce o provoaca si daca este sau nu cauza unei boli grave.

Durerea primara: este un disconfort benign si nu se ascunde sau este un simptom al unei boli grave. In plus, 90 la suta din toate durerile de cap apar si sunt identificate in mod obisnuit ca migrena, care afecteaza pana la 12 sau 15 la suta din populatie, precum si cefaleea tensionala, o afectiune care reprezinta 70 la suta din numarul total de dureri de cap care apar.

Dureri secundare: acestea apar atunci cand aveti o afectiune care poate determina comprimarea, impingerea sau supraintinderea terminatiilor nervoase sensibile la durere.

Acum, de ce te doare capul cand te apleci? In continuare, iti vom da motivele pentru care ti se poate intampla asta, asa ca fii foarte atent!

Sinusitis o sinusal provocan dolor de cabeza

Aceasta afectiune poate fi cauzata din cauza unei infectii bacteriene sau virale care inflameaza sinusurile paranazale si nazale, in plus, din cauza acumularii de mucus din cauza bolii, se genereaza presiune care provoaca apoi o durere de cap , mai ales la mijlocul fruntii. , desi provoaca si disconfort in zona pometilor, prin urmare, atunci cand o persoana sufera de ea si se misca brusc sau se apleca, durerea creste.

Acest tip de cefalee este usor de diagnosticat, deoarece pentru a o recunoaste pacientul cauta congestie nazala.

Efortul provoaca dureri de cap

Cand apare aceasta durere de cap , apare de obicei atunci cand o persoana se ridica, caracteristicile ei sunt ca pulseaza si face sa doara ambele parti ale capului.

Aceasta cefalee prin efort poate dura ore sau pana la 5 minute dupa efort si poate aparea la ridicarea brusca in picioare sau aplecarea; totusi, acest disconfort este suportabil, daca nu este, incearca sa ceri asistenta medicala.

Dureri de cap din cauza tusei dureri de cap

Acest disconfort este scurt, puternic si acut, apare de obicei in partea inferioara a gatului si pe frunte, poate dura cateva secunde sau minute, este normal sa dispara sau sa se reduca rapid si poate fi prezent atunci cand stranuta foarte mult sau sufla puternic nasul, chiar si atunci cand tusi.

Aceasta cefalee este o cefalee benigna si poate aparea impreuna cu tulburarile de vedere, asa ca nu va faceti griji, dar daca apare frecvent si este insuportabila, solicitati asistenta medicala.

Cefaleea de deshidratare

Acest disconfort poate aparea atunci cand persoana are deshidratare si creste cand creste, de obicei se simte cand capul este miscat brusc, cand este scuturat sau persoana se apleca, pe langa gura uscata, sete si oboseala.

Cand sa mergi la medic pentru o durere de cap?

Desi durerea de cap la aplecare poate sa nu fie cauzata de o boala, amintiti-va ca daca se agraveaza sau este foarte intensa este mai bine sa mergeti la ingrijiri medicale, de asemenea, alte simptome care ar trebui sa va alerteze sunt urmatoarele:

  • Durere frecventa sau severa
  • Cand apar tulburari de vedere care nu dispar imediat
  • Daca durerea vine cu varsaturi si greata
  • Daca ai febra
  • Daca exista simptome neurologice precum: convulsii, slabiciune musculara sau tulburari cognitive