Din pacate, in prezent rata divorturilor este in crestere, lucru care devine ingrijorator. De ce nu se mai inteleg oamenii asa cum se intampla in trecut? Ei bine, pentru ca orgoliile sunt mult prea mari, oamenii nu mai au timp si nici rabdare sa lucreze cu partenerul si sa incerce sa construiasca o relatie frumoasa, si multe altele.

Fericirea in cuplu a devenit acum ceva oarecum abstract pentru multi dintre noi, iar o mare parte din oameni nici nu mai cred ca asa ceva poate exista. Iata cateva principii esentiale de care trebuie sa tinem cont cu totii pentru a atinge fericirea si implinirea in cuplu.

Nu va inselati partenerul

Probabil foarte multi nu vor fi de acord cu acest lucru, dat fiind faptul ca traim niste timpuri in care ispitele sunt peste tot, iar oamenii au uitat si de principii, si de moralitate, si de tot, si tot ceea ce vor sa faca este sa traiasca clipa si sa nu rateze nici o ocazie. Acest lucru duce, fara doar si poate, la esec. Chiar si atunci cand partenerul nu afla ca a fost inselat, ceva se schimba. Cel care a inselat va insela din nou, si tot asa, iar in cuplu va interveni raceala si lipsa de empatie si afectiune, iar de aici la despartire nu mai este decat un pas. Din nefericire, in ziua de azi exista foarte multi barbati care isi insala partenerii, dar si multe femei care fac exact acelasi lucru. Ba mai mult, sunt si femei casatorite sex care cauta alti parteneri in afara cuplului care sa le satisfaca nevoile care nu sunt indeplinite de catre partener. Toate acestea nu faca altceva decat sa distruga tot ce este frumos intr-o relatie de cuplu pentru doar cateva momente de placere fizica.

Hraniti-va atat pasiunea cat si admiratia

Relatiile de succes sunt acele relatii care atat pasiunea cat si admiratia sunt la cote maxime. Este adevarat ca idealizarea de la inceputul unei relatii nu poate dura o vesnicie, si nici unul dintre parteneri nu are cum sa ramana perfect in ochii celuilalt, dar este esential ca pasiunea si admiratia sa nu se piarda. Prin urmare, ceea ce trebuie facut este sa se empatizeze mereu cu celalalt, partenerii sa se laude si sa se inteleaga reciproc, si mai mult decat atat, sa se respecte. Daca toate aceste lucruri nu exista in cuplu, atunci acesta nu va fi unul fericit sau implinit. Specialistii in relatii de cuplu ne recomanda sa ne reamintim mereu care sunt calitatile celuilalt si amintirile si intamplarile frumoase petrecute impreuna.

Acordati atentie celuilalt

Acesta este un alt principiu important de care trebuie sa te tii daca vrei sa ai o relatie frumoasa si armonioasa cu partenerul tau. Daca nu ii acorzi atentie si intelegere, atunci celalalt va cauta in alta parte ceea ce ii lipseste. Acest lucru se intampla pentru ca oamenii sunt fiinte sociale dar au si partea aceea animalica in ei care ii indeamna sa caute ceea ce nu au. Prin urmare, daca relatiile intime nu sunt armonioase atunci partenerul nemultumit va insela, iar daca nu exista comunicare si intelegere, se va intampla acelasi lucru. Sa ii acorzi atentie celuilalt inseamna sa comunici cu el, sa il asculti, sa empatizezi cu el, sa il incurajezi atunci cand trece prin perioade dificile, si sa fi prezent in viata lui. Cel de langa tine, chiar daca este adult, are nevoie de intelegere si afectiune pentru a se simti iubit si dorit, lucru care este esential intr-un cuplu armonios.  Jignirile si reprosurile nu au ce cauta intre doi oameni care isi doresc sa construiasca o relatie puternica si de durata, dar si frumoasa si armonioasa.