Sunt multi factori care influenteaza infidelitatea , psihologii spun ca dinamica in cuplu, banii, procesele si nemultumirile sexuale pot face o persoana sa creada ca inselarea nu este atat de rau, sa creada ca totul este vina lor din partea partenerului pentru ca nu i-a dat. de ce au nevoie sau pana cand nu este o abatere grava si cu siguranta ii vor ierta.

Realitatea este ca infidelitatea poate fi foarte distructiva pentru relatii (in principal pentru ca distruge increderea) si, pe langa faptul ca exista un anumit tip de personalitate care creste sansele ca o persoana sa fie inselata , un nou studiu spune ca exista de asemenea, o varsta cheie cand acest lucru se intampla mai mult.

Infidelitatea (care nu este niciodata, niciodata vina victimei si nu trebuie sa crezi ca chiar daca o justifica cu exemple si cazuri) poate fi o modalitate de a te simti tanar, de a pune capat rutinei, o razbunare, o fantezie sau de a avea un putina adrenalina in viata, si cu siguranta toti cei care au facut-o au un motiv in minte (nu este ceva ce se intampla de obicei daca persoana se simte multumita de relatia sa si de viata sa), dar exista un nou studiu, realizat de ExtraConiguali .com , care spune ca barbatii si femeile sunt mai susceptibili de a insela in diferite momente ale vietii si ca exista o relatie clara intre varsta si sansele de a insela.

Ilustratie de cuplu Getty

Conform rezultatelor cercetarii, barbatii incep sa simta un impuls sau dorinta de infidelitate atunci cand ajung la schimbarea dintre fiecare deceniu, 29 si 49 de ani fiind cel mai probabil sa-si insele partenerii, in acele puncte sansele fiind dublate. . Se pare ca criza de mijloc nu este singura problema, ultimii ani de 20 de ani ii lasa si ei intr-un fel de criza care, practic, ii determina pe multi sa-si saboteze relatiile.

(E clar, aceasta nu este o justificare sau o scuza, infidelitatea este intotdeauna gresita si nu este valabil sa spunem ca „este varsta” pentru a scapa de consecinte).

In cazul femeilor, sansele de a comite o infidelitate cresc atunci cand ajung la 40 de ani , perioada in care, potrivit datelor, multi incearca sa simta ca nu si-au pierdut tineretea. Sondajul a aratat ca 68% dintre femei au fost infidele cu varste cuprinse intre 40 si 45 de ani si ca femeile in varsta de 30 de ani sunt mai putin probabil sa faca acelasi lucru.

Varsta este doar unul dintre factori (si nu se stie exact de ce se intampla acest lucru, desi, privind cifrele, probabil ca se datoreaza crizelor existentiale care apar in acele etape ale vietii), un alt dintre elementele factorilor infidelitatii este durata casatoriei sau a relatiei (ati vazut The 7 Year Itch with Marilyn Monroe?). In plus, ar trebui sa fii constient si de semnele care ar putea indica ca esti inselat.

Se presupune ca, incepand cu al saptelea an de a fi impreuna, 6 din 10 barbati si 5 din 10 femei au sanse mai mari sa-si insele partenerii si sa cada in infidelitate . Relatiile extraconjugale cresc din acel an si incep sa scada abia, treptat, incepand cu al zecelea an.

In plus, expertii au o alta informatie (si asta nu este chiar asa de rau), spunand ca, dupa 18 ani de relatie, doar una din 10 persoane este infidela partenerului . Atingerea la 18 ani de relatie suna din ce in ce mai dificil, dar cu siguranta este un test care face cuplul mai puternic si mai stabil, iar asta se reflecta intr-o scadere a infidelitatii.

Doriti sa preveniti acest lucru? Cheia este sa nu incetezi sa lucrezi la relatie, sa ai o buna comunicare in cuplu si sa faci un efort pentru a nu crea un mediu toxic. Nu este atat de usor pe cat pare, dar cu siguranta vei vedea beneficiile.