Numerologia sau arta cifrelor

Pentru a afla totul despre o persoana nu trebuie decat sa cunoastem in profunzime valoarea simbolica a numerelor care, potrivit chinezilor, reprezinta o vibratie, o pulsatie a vietii Pentru chinezi, fiecare cifra si litera au o anumita vibratie putand astfel sa atraga lucruri bune sau rele.  

Daca intr-un text intervine o cifra, este bine sa-i cunosti semnificatia, pentru ca intotdeauna inseamna ceva. Numerologia este, de fapt, modalitatea oculta din care se pot afla aptitudinile si caracterul unei persoane, dar si scopul acesteia in viata, motivatiile si talentele ascunse. Cifrele au putere asupra intregului univers si te ajuta sa descoperi care este cel mai potrivit nume pentru copilul tau, perioada propice casatoriei, precum si litera cu care incepe numele viitorului partener de viata.

Totul este oranduit dupa numere

Dr. Cristina Balanescu, medic primar medicina generala, ne explica mai exact ce taine ascunde aceasta practica atat de interesanta. „Cercetand acest domeniu, nu as putea spune cu certitudine ca Pitagora este cel care a descoperit numerologia, deoarece aceasta stiinta se regaseste si la alte popoare, cum ar fi evreii, sumerienii si altele. Ca stiinta divina, ea este mult mai veche decat acei i. Un singur lucru este cert: cifra ascunde in spatele ei ceva mai mult decat un simplu semn grafic. De fapt, acelasi lucru se poate spune si despre litere. Nimeni nu ne-a invatat de ce literele si cifrele se scriu intr-un fel anume si nu altfel. De ce avem noua cifre in primul rand matematic, si nu, sa zicem, saisprezece, dupa care sa urmeze al doilea rand, care ar fi compus din combinatia primelor saisprezecei.

Rolul numerologului

„Din cele mai vechi timpuri, se credea ca atat denumirile obiectelor, cat si numele oamenilor contin in ele taina esentei acestora. Aceasta credinta este una dintre cele mai vechi si se regaseste la cele mai diverse popoare. Decat sa enumeram indelung toate calitatile lucrurilor, noi il numim printr-un singur cuvant. Adica, in loc de , este mai convenabil sa spunem simplu: . Capacitatea de a vedea diferenta dintre denumirea „broscutai si fiinta cu acest nume apartine nivelului contemporan de gandire. Numerologul vede in nume insumarea tuturor calitatilor ce-l caracterizeaza pe acest animal si reflecta esenta acestuia. Daca acelasi animal se va numi cumva altfel, de exemplu, broasca, si nu broscuta, cum am stabilit anterior, atunci acesta nu va mai fi ceea ce este, va avea deja alte calitati si alta-i va fi esentai, spune dr. Cristina Balanescu.

Afla care este numarul tau si ce semnificatie are

Numarul individual, sau cifra destinului, este considerat cheia intregului tau tablou numerologic, altfel spus, numarul tau norocos. Pentru a descoperi numarul individual al fiecaruia, chinezii folosesc un tabel ce cuprinde cifre de la 1 la 9 si literele alfabetului.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z — Exemplu: mai intai folosim data nasterii: 11-07-1984, adunam cifrele 1+1+7+1+9+8+4 = 31. Apoi numele, dar aici trebuie sa gasim corespondentul literelor in cifre cu ajutorul tabelului: DANA TUDOR, adica 4+1+5+1+2+3+4+6+9 = 35. La sfarsit, numerele se aduna pana cand nu mai ramane decat o cifra: 31+35 = 66, 6+6= 12, 1+2= 3

Semnificatia numerelor:

1. Daca privim aceasta cifra, observam ca se aseamana cu o sageata, cu un deget ce arata in sus. Este ideea directionarii, orientarii spre scop. Persoanele guvernate de cifra 1 dau dovada de initiativa, originalitate, hotarare si abilitate de conducere. Au darul de a-i motiva pe altii. Trasaturi negative: sunt incapatanate si au tendinta de a forta lucrurile atunci cand nu evolueaza in directia dorita.

2. Aici avem de-a face cu persoane sensibile, afectuoase si cooperante, care cauta armonie si siguranta. Tin cont de sentimentele celor din jur, uneori chiar mai mult decat de ale lor, si prefera sa stea in planul secund. Intotdeauna politicosi si manierati, acesti indivizi sunt meticulosi si le place sa planifice totul pana la ultimul detaliu, de aceea nu dau randament atunci cand sunt zoriti. Trasaturi negative: sunt prea timizi si au tendinta de a amana luarea unei decizii finale pana in ultimul moment.

3. Cei guvernati de aceasta cifra sunt veseli, au charisma, gratie si stralucire. Lumineaza incaperea in care se afla, par foarte norocosi si fac bani cu usurinta. Extravertiti, sociabili si plini de vitalitate, sunt inteligenti si creativi. Trasaturi negative: se plictisesc usor si devin nervosi.

4. Sunt indivizi practici, carora nu le este teama de efort. Disciplinati, responsabili si loiali, au o gandire traditionalista, nu le place sa se abata de la planurile lor si iau deciziile cu intarziere. Trasaturi negative: sceptici si incapatanati, uneori isi reprima emotiile, ajungand sa dezvolte frustari.

5. Nativii acestei cifre au nevoie de libertate si reactioneaza rapid atunci cand se simt manipulati. Sunt inteligenti, inventivi si foarte curiosi. Lucreaza bine in conditii de stres si se bucura de popularitate atat in randul femeilor, cat si al barbatilor. Le place sa calatoreasca, sa comunice si cauta mereu provocari de natura intelectuala. Trasaturi negative: nu au rabdare si de multe ori sunt prea indulgenti cu ei insisi. Risca prea mult si isi schimba frecvent locul de munca.

6. Cei a caror cifra norocoasa este 6 au nevoie de o viata echilibrata, ei cautand in permanenta armonia si siguranta zilei de maine. Sunt intelegatori, generosi, corecti si de incredere. Este o cifra clasica mereu dominata de dragostea pentru familie si camin. Trasaturi negative: moralisti din fire, se baga peste tot si in toate si refuza sa asculte si punctul de vedere al celuilalt. Isi fac griji inutile pentru probleme minore.

7. Acesti indivizi au darul intuitiei si abilitati analitice, dar uneori nu au suficienta incredere in propriile capacitati. Sunt inclinati catre cultura, filosofie, stiinta si tehnica si spiritualitate. Le place sa lucreze singuri, doar asa reusind sa dea randament maxim. Trasaturi negative: sunt distanti, critici si de multe ori aroganti. Nu le place munca fizica si isi complica singuri viata refuzand sa asculte sfaturile celor din jur.

8. Sunt persoane puternice, incapatanate si, daca este nevoie, pot fi chiar si nemiloase. Detesta sa depinda de altcineva, sunt dinamice si dau dovada de initiativa si de talent organizatoric. Trasaturi negative: ambitioase si lacome, se dau batute mult prea usor.

9. Sansele celor guvernati de aceasta cifra a destinului sunt nelimitate si asta pentru ca 9 este singura cifra care le contine pe toate celelalte. Sunt idealisti, altruisti, dinamici, eficienti, caritabili si plini de compasiune. Isi iubesc sincer familia si au o relatie speciala cu copiii. Trasaturi negative: isi pierd usor rabdarea si devin temperamentali. Trebuie sa-si controleze iesirile si au nevoie de mai mult spirit practic si de mai multa atentie la detalii.

Zero nu este luat in calcul in numerologia conventionala, insa atunci cand apare in spatele unei cifre accentueaza calitatile reprezentate de aceasta.