In ultima vreme, tot mai multi oameni apeleaza la serviciile oferite de site-uri care faciliteaza intalniri online pentru a-si gasi jumatatea. Indiferent de motivele care stau la baza acestei decizii, intalnirile online sunt o modalitate usoara de a a socializa cu persoane noi. Evident, sunt avantaje si dezavantaje, depinde de cum priviti lucrurile.

Si romanii au inceput sa fie din ce in ce mai receptivi la astfel de servicii online. Daca te numeri printre cei care isi doresc asa ceva, puteti apela la serviciile oferite de chat202, un chat al romanilor de pretutindeni. Site-ul este structurat astfel incat sa fie cat mai usor de folosit, astfel ca daca va doriti sa cunoasteti fete Cluj de exemplu, totul este extrem de simplu, si trebuie sa dati doar un singur click. Cu toate acestea, specialistii sunt de parere ca trebuie sa respectati cateva recomandari, pentru a incepe o relatie in mediul online.

Nu mizati pe cantitate

Una dintre cel mai frecvent intalnite erori atunci cand vine vorba de a cunoaste oameni noi prin intermediul internetului este… cantitatea. Evident, mai ales in cazul persoanelor mai retrase, mirajul de a avea o multime de cunostinte este cu atat mai mare. Cu toate acestea, specialistii sunt de parere ca mai bine sa se mizeze pe calitatea persoanelor cunoscute, si nu pe multimea lor. In acest fel exista o mare posibilitate ca printre cei putini, dar foarte compatibili cu tine, sa fie cineva care sa te completeze perfect si relatia sa evolueze frumos, si in afara internetului.

Nu te atasa imediat

Din nefericire, exista si multe persoane care folosesc serviciile de chat pentru ”joaca”, sau sa se amuze pe seama persoanelor care isi cauta aici sufletul pereche. De aceea, recomandarea noastra este sa nu te apuci sa investesti sentimente intr-o relatie virtuala pana nu esti sigur/a ca totul este reciproc. Pentru o mai mare siguranta, alegeti sa va vedeti si fata in fata, petreceti timp impreuna, sau daca nu este posibil, incercati sa va cunoasteti cat mai bine, pentru a nu risca o dezamagire mare, ce te poate duce chiar si in pragul depresiei.

Exista si partea ”urata”

Din pacate, exista un mare dezavantaj atunci cand vine vorba despre relatiile din mediul virtual. Dupa cum spuneam ceva mai sus, exista sansa sa ai parte de o experienta nu tocmai placuta, sa primesti mesaje cu continut sexual explicit – desi in niciun caz nu aceasta era dorinta ta, sa ai parte de fotografii deocheate, sau sa te trezesti ca persoana in care ti-ai pus multe sperante si ai investit multe sentimente sa fie un cont fals.

Precautia este cea mai buna

Specialistii sunt de parere ca, in cazul relatiilor din mediul virtual, fie ele de prietenie sau, de ce nu, dragoste, este bine sa fii foarte atent/a, si niciodata nu este indicat sa renunti la precautie. De asemenea, daca amandoi decideti sa faceti urmatorul pas si sa aveti parte de o intalnire fata in fata, nici acum nu trebuie sa renunti la starea de alerta. Chiar daca ati vorbit mult timp pe internet si vi se pare ca va cunoasteti de o viata, cum se spune, pentru prima intalnire ”live” alege locuri publice. De asemenea, daca este posibil, anunta-ti cunostintele unde vei fi la intalnire, lasa-ti telefonul deschis pentru a putea contacta pe cineva daca este nevoie. Daca din fericire nu ai parte de niciun incident neplacut, si in plus, intalnirea reala v-a demonstrat ca totul este in regula, puteti trece si la urmatorii pasi. Cine stie, poate va veti numara printre cei care si-au gasit adevarata dragoste cu ajutorul internetului! Mult success!