Sa oferi sfaturi pentru o relatie sanatoasa e un pic dificil. Mai ales atunci cand acele sfaturi nu sunt cerute. Pot fi enervante sau cateodata pot fi primite ca o jignire. Dar atunci cand cauti sfaturi poate fi dificil sa gasesti raspunsul la ceea ce cauti. Se stie ca cele mai importante sfaturi sunt sa nu te duci la somn atunci cand esti enervate si respectul este important. De aceea cateodata e mai bine sa cauti sfaturi de la terapeutii de cuplu.

Programeaza intalnirea cu un terapeut specializat in relatii de cuplu

Investeste o ora din timpul impreuna cu partenerul la o sedinta de terapie de cuplu privata. Astfel vei munci pentru a reface relatia ta, pentru a rezolva problemele , certurile si pentru a face relatia satisfacatoare. Sau discuta macar o data pe saptamana cu partenerul tau despre problemele sau idealurile relatiei voastre. Considera asta ca pe tema ta pentru acasa. Discuta cu perechea ta la o masa romantic.  Acopera toate lucrurile care va nemultumesc si cele pentru care sunteti recunoascatori.

Fii sincer cu sentimentele tale : cele bune si cele rele

Faptul ca te deschizi in fata partenerului va apropie mai mult. Sa nu iti fie teama ca sentimentele tale nu conteaza sau ca nu merita a fi impartasite, pentru ca astfel deschizi usa negativismului si indignarii. Intotdeauna sa incluzi seintimentele pozitive in discutie. Oameni au nevoie sa se simta apreciati in orice tip de relatie

Da-ti seama de problemele actuale ale relatiei tale. Apoi faci ceva in sensul asta.

Fiecare lucru are probleme. Apar mereu certuri despre programul incarcat de munca sau despre obiceiurile partenerului tau. Trebuie sa gasesti radacina care va face sa va certati. Identificati conflictele si decideti impreuna ce solutii aveti. Este de mare ajutor sa va purtati discret si respectuos atunci cand vreti sa rezolvati un conflict. Ganditi-va de doua ori atunci cand rostiti niste cuvinte pentru a nu fi interpretate gresit.  Nu gasiti vinovatul , cautati solutia.

Sa nu crezi ca partenerul tau este cel mai bun prieten intotdeauna

Avem asteptari mari de la partenerul nostrum, vrem ca sa fie cel mai bun prieten, confidentul ideal, parinte sau compania perfecta. Din moment ce iti setezi standardele acestea risti sa fii dezamagit, cand partenerul nu iti poate implini toate aceste nevoi. E complicat sa fii cel mai bun prieten cu partenerul tau. Trebuie sa gasesti alternativa sanatoasa pentru a nu forta partenerul sa se ridice la aceste standard. Relatia ta trebuie sa fie o sursa de bucurie nu o dezamagire.

Inainte sa comentezi repeta cuvintele lor in mintea ta

Se numeste asa zica oglindire. Cand aveti o discutie cu partenerul, repetati cuvintele in mintea voastra si apoi puteti comenta. De exemplu: Deci ceea ce spui este ca doresti mai mult timp pentru noi fara prieteni sau copii in jurul nostru? Este mult mai eficient sa rostesti ceva pozitiv.

Spune ceea ce simti dar arata cum te simti

Sa rostim Te iubesc este un act de a demonstra sentimentele noastre. Dar trebuie sa si aratam acest lucru. In timp ce exprimi cuvintele Te iubesc poti sa faci si lucruri care sa dovedeasca asta. Pregateste cafeaua dimineata, incalzeste masina, fa cumparaturi de la sex shop, pregateste cina, etc.

Sa nu iti fie teama sa vorbesti despre bani

Evita certurile pe tema banilor. Ca sa eviti certurile pe tema asta trebuie sa aveti stabilite niste idealuri financiare si sa va consultati impreuna fara sa ridicati tonul. Cand cheltuiti sau investiti pe ceva este important sa va sfatuiti. Nu fiti impulsivi, comunicati despre orice cu calm si claritate.

Alege sa iti iubesti partenerul in fiecare zi

Sfatul cel mai important este sa va iubiti in fiecare zi din momentul in care va treziti pana seara la culcare. Sa iubesti este o alegere proprie si alegi sa o spui zilnic si iti ofera satisfactie. Cand te trezesti langa partenerul tau, saruta-i, mangaie-i si sopteste-i cuvinte de amor. Priveste-ti partenerul cu admiratie si ai grija ca tonalitatea vocii sa fie suava.

Folositi cearta ca pe ceva productiv

Toate cuplurile se cearta, dar sa te certi intr-un fel constructiv este dificil. Nu e decat un pas de la mustrare simpla pana la o cearta puternica. Cand uiti sa anunti partenerul ca intarzii il faci sa creada ca nu esti atat de important pentru el. Ai grija cum folosesti limbajul cand ii spui partenerului cum te simti si sa ii spui ca si comportamentul sa fie in acord cu ceea ce spune. Cearta se domoleste atunci cand iti exprimi sentimentele cu intelepciune.

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here