Sa bei tequila si mezcal nu este acelasi lucru. Ambele sunt bauturi iconice din Mexic care castiga din ce in ce mai multa popularitate in intreaga lume ( The Rock si Bryan Cranston au deja propriile marci) si mai sunt cei care cred ca sunt de fapt la fel.

Este adevarat ca atat tequila, cat si mezcalul provin din acelasi loc, din agave , si poate poti gasi niste lucruri asemanatoare, dar in realitate exista diferente importante care le separa si pe care trebuie sa le stii pentru a deveni un expert in subiect. (si nu te uita la fata cand ceri unul sau altul intr-un bar).

Principalul element care te va ajuta sa diferentiezi aceste doua bauturi este in mod clar aroma, mezcalul are tenuri caracteristice de afumat, dar asta nu este singurul lucru care le separa, procesul de productie nu este acelasi si chiar provin din diferite regiuni ale lumii. . tara si toate acestea intra in joc pentru a determina ce face o tequila buna si un mezcal bun.

Indiferent daca preferati una sau alta, nu strica niciodata sa stii ce bei si ce face ca acea bautura sa fie diferita si speciala (si in cazul mezcalului , sunt 10 extraordinare pe care trebuie sa le incerci).

Tequila si mezcal: diferentele pe care ar trebui sa le cunoasteti (in cazul in care doriti sa fiti concedor sau pur si simplu sa va curatati indoielile).

Soiul de agave

Agave este baza ambelor bauturi, dar tequila poate fi produsa doar folosind agave albastre sau tequilana Weber (una dintre cele mai ingrijite plante din Mexic), dar pentru mezcal poti alege intre 20 de soiuri, unde principalele sunt Espadin, Arroquense. si Tobala , toate cu caracteristici unice.

Metoda de productie

Tequila (si sunt destul de multe despre care ar trebui sa stiti) este gatita la abur folosind cuptoare de zidarie . Mezcalul se face folosind o metoda traditionala care presupune saparea unei gropi in pamant , adaugarea diferitelor lemne si asezarea bucatilor de ananas de agave, care sunt arse pentru a-i conferi aroma caracteristica de fum.

Fermentatie

Pentru tequila, totul este pus in rasnite care extrag zaharul si trimit sucurile in cuve uriase de fermentare pentru a adauga drojdiile chimice. Pentru mezcal se foloseste o brutarie , unde se obtin sucurile care sunt fermentate cu ingrediente naturale (microorganisme).

Distilare

Tequila este distilata folosind cuptoare cu abur, dar mezcalul este trimis in alambicurile traditionale din cupru.

Procentul de alcool

Tequila contine intre 36 si 40 de grade alcoolice, in timp ce in mezcal minimul este de 40 si il poate depasi in functie de marca si proces.

Aroma

Puteti identifica un mezcal dupa aroma sa puternica, afumata , in timp ce tequila este o aroma mai usoara, care poate fi dulce si florala.

Ce inseamna fiecare nume

Mezcal provine de la cuvantul nahuatl mexcalli , care inseamna maguey gatit, in timp ce tequila provine de la cuvantul tecatlis, care mai tarziu a devenit Tecuila , care este o referire la regiunea Tequila, din Jalisco, unde se produce bautura.

Denumire de origine

Acesta este un registru care stabileste ca doar anumite locuri pot produce o bautura, care urmareste sa-i protejeze productia si traditia. Doar 12 state din Mexic au o Denumire de Origine Mezcal, care sunt Oaxaca, Durango, Guanajuato, Guerrero, Michoacan, San Luis Potosi, Puebla, Tamaulipas, Zacatecas, Aguascalientes, Morelos si statul Mexic.