Cartile joaca un rol extrem de important in vietile noastre, si nu ar trebui sa ia locul altor activitati, indiferent de cat de mult a evoluat si va evolua tehnologia in viitor. Cititul te ajuta sa devii un om informat, si in acelasi timp sa iti deschizi larg orizonturile.

Hai sa vedem ce carti te ajuta sa devii mai inteligent, prin informatia pe care o ofera.

Exceptionalii, Malcolm Gladwell

Malcolm Gladwell este, fara indoiala, un povestitor senzational, iar cartea Exceptionalii este absolut minunata. O poti gasi in majoritatea librariilor, dar si pe coltulcolectionarului.ro. Povestea se invarte in jurul oamenilor de succes si modul in care acestia au ajuns in varf. In carte ne este prezentata calea catre succes si oamenii care te ajuta sa iti atingi scopul, dar si contextul favorabil care se creeaza atunci cand iti doresti ceva foarte tare.

Asadar, daca iti doresti sa realizezi ceva in viata, atunci nu trebuie sa ratezi cartea Exceptionalii, de Malcolm Gladwell, pe care o poti comanda de pe coltulcolectionarului.ro.

Inteligenta Emotionala, Daniel Goleman

Tot pe coltulcolectionarului poti gasi si cartea lui Daniel Goleman, Inteligenta Emotionala. Cu totii am invatat de mici ca inteligenta are legatura cu IQ-ul fiecarei persoane. Ei bine, Daniel Goleman rastoarna in aceasta carte acest mit, carte in care alege sa ne vorbeasca despre inteligenta emotionala si rolul ei in vietile oamenilor.

Autorul ne vorbeste in amanunt despre utilitatea inteligentei emotionale, si cum aceasta ne poate ajuta sa traim o viata implinta si fericita. Mai mult decat atat, Daniel Goleman ne spune ca un om inteligent emotional este cu adevarat un om care isi poate controla extrem de bine emotiile in avantajul propriu, un om care se poate automotiva foarte usor, si mai ales, un om a carui empatie ii poate aduce numeroase beneficii.

Prin urmare, daca esti atras de psihologie si dezvoltare personala, atunci cu siguranta trebuie sa ai aceasta carte.

Da Lovitura, Gary Vaynerchuck

Autorul acestei carti este unul dintre cei mai autentici specialisti din domeniul marketingului. Chiar daca unii il considera pe Gary Vaynerchuck un specialist in social media marketing, acesta este mai degraba un expert al brandingului personal. In Da Lovitura, acesta vorbeste despre cum mediul online ne poate ajuta sa facem bani din propriile noastre pasiuni si fara prea mari eforturi.

Cartea este, fara indoiala, una care iti va imbunatati cultura generala, mai ales daca esti pasionat de acest domeniu.

Linchpin, Seth Godin

Linchpin este o alta carte care promoveaza schimbarea, si care te va face mai inteligent. Autorul ofera exemple de oameni, dar si de strategii care te vor ajuta sa devii cel mai bun la locul de munca. Seth Godin este unul dintre autorii care ofera inspiratie, si care scrie despre povesti reale.

Pana in momentul de fata, Linchpin este una dintre cele mai bune carti ale lui Godin, carte pe care o vei intelege doar daca ai o minte deschisa.

Getting Things Done, David Allen

Pentru cei care iubesc managementul, recomandam Getting Things Done, de David Allen. Chiar daca pentru unii aceasta carte pare oarecum invechita, ea ramane totusi o lectura de baza in ceea ce priveste time managementul.

Starea de Flux, Mihaly Csikszentmihalyi

Starea de flux este despre starea in care intra mintea umana atunci cand te simti placut si mai ales atunci cand esti in flow. Aceasta stare este una ultra deosebita, iar Mihaly Csikszentmihalyi ne vorbeste in detaliu despre ea, pentru a o intelege cat mai bine. Asocierea este una cat se poate de simplu de inteles, autorul asemanand starea de flow cu acea stare in care intra artistii atunci cand se ocupa de realizarea unei opere de arta.

Este foarte interesant sa afli cum functioneaza creierul uman din acest punct de vedere, iar citind aceasta carte vei afla lucruri dintre cele mai interesante, dar si utile totodata.