Ce trebuie sa faceti atunci cand varsati lichide pe laptop – un ghid util

Nimic nu se potriveste cu importanta dispozitivelor electronice in zilele noastre. De la asistenta medicala la proprietati imobiliare, dispozitivele electronice ajuta profesionistii prin a le usura munca. Aceste dispozitive sunt importante, de asemenea, deoarece ajuta toata lumea sa isi traiasca viata, indiferent unde se afla.

Acest lucru face ca laptop-urile sa fie esentiale pentru viata de zi cu zi a unora. Acest lucru inseamna, de asemenea, ca curatarea acestor dispozitive este importanta pentru a le mentine in cele mai bune conditii.

Cu toate acestea, unii oameni nu stiu calea potrivita de a le curata si mai mult, pot varsa lichide pe ele. Acest ghid va ajuta sa stiti cum sa procedati atunci cand a avut loc un asemenea accident, vezi laptop-uri si accesorii pe filebox.ro daca problemele sunt mai mari si laptop-ul nu mai functioneaza deloc.

Ce sa faci cand versi apa pe laptop? 

Indiferent daca se datoreaza neatentiei sau manipularii necorespunzatoare, este esential sa scoti apa cat mai curand posibil. Cititi mai departe pentru a afla ce puteti face cand varsati lichide pe laptop.

1. Deconectati laptopul

Primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa deconectati dispozitivul de orice sursa electrica. Toata lumea stie ca apa si energia electrica nu se amesteca bine, iar acest lucru va preveni deteriorarea suplimentara a dispozitivului.

Este, de asemenea, cel mai bine sa opriti dispozitivul imediat ce varsati ceva pe laptop. Laptopurile au curent electric prin ele din momentul in care le porniti. Acest lucru este si mai periculos daca ati scos bateria si ati conectat dispozitivul la perete.

Daca nu aveti baterie, orice scurtcircuite va merge direct la priza de perete. Poate face ca casa ta sa piarda orice curent timp de cateva ore sau sa distruga priza. Oprirea laptopului va impiedica acest lucru.

Acesta va opri orice energie electrica sa va curga in dispozitiv. O inchidere obisnuita poate fi prea lenta pentru a preveni daunele suplimentare. Tineti butonul de pornire pentru a-l opri, in schimb, pentru a-l opri mai repede.

2. Scoateti lichidul in exces din laptop

Dupa ce ati oprit laptopul, eliminati excesul de lichid de pe suprafata. Acest lucru va impiedica patrunderea apei in dispozitiv. Trebuie sa faceti acest lucru inainte de a elimina orice ati conectat.

3. Lasa-l la uscat peste noapte

Dupa ce scoti toata apa din dispozitiv, este mai bine sa il lasi sa se usuce peste noapte. A face acest lucru este esential pentru evaporarea oricarei umiditati ramase. Utilizarea laptopului imediat dupa uscare poate provoca aceleasi daune.

Cand faceti acest lucru, nu-l lasati intr-o zona in care lumina soarelui bate pe aparat. Lumina directa a soarelui poate deteriora ecranul dispozitivului si poate provoca aparitia apei in mecanismele interioare.

Asigurati-va ca totul este uscat inainte de a reinstala totul. Slotul bateriei este zona cea mai importanta deoarece orice apa ramasa aici va deteriora laptopul in momentul in care il porniti.

4. Ce sa faceti cand varsati apa pe laptop? Mergeti la un profesionist

Daca apa ajunge in partile mai adanci ale laptopului, este aproape imposibil sa o scoti. Cand vi se intampla acest lucru, duceti laptopul la un centru de service. Daca nu puteti, profesionistii din centrele de service vor scoate apa. Au masini speciale, cum ar fi aceasta camera de vid, pentru a scoate apa si din telefonul tau.

Sunt o optiune mai buna daca situatia este critica. Unii chiar ofera servicii la domiciliu daca nu aveti luxul de a calatori la magazinul lor. Nu este usor sa inveti ce sa faci atunci cand varsai apa pe laptop. Din fericire, varsarea apei nu trebuie sa insemne sfarsitul dispozitivului.