Inainte de a stabili care este cea mai buna camera video HD este foarte important ca toti cei care doresc sa isi achizitioneze o camera video, fie una compacta pe care sa o poata utiliza oricand, fie una cu ajutorul careia sa poata filma anumite evenimente deosebite, sa cunoasca si sa inteleaga pe deplin conceptul HD.

Cu siguranta, in ultima perioada, cei mai multi dintre dumneavoastra au intalnit tot mai des inscriptia HD in cazul diverselor produse electronice (televizor, DVD-player, camera video etc.), insa cati dintre dumneavoastra cunoasteti sau ati incercat sa aflati ce reprezinta aceasta caracteristica specifica celor mai multe dintre obiectele pe care le utilizam zi de zi?

HD este prescurtarea de la High-definition si caracterizeza un standard video. Spre deosebire de formatul clasic, formatul HD este de aproximativ 6 ori mai mare, ceea ce inseamna ca imaginile sunt net superioare din punctul de vedere al calitatii. Foarte multe persoane confunda des termenii HD si HDTV. Cel din urma, High-definition television face referire la sistemul de transmitere TV superior din punctul de vedere al rezolutiei fata de sistemul standard. De exemplu, pe teritoriul Romanesc, sistemul standard este Pal, un sistem conceput pe baza a 625 de linii, dintre care doar 576 dintre acestea poti fi vizibile. Pe de alta parte, rezolutia HD presupune existenta a 1920 x 1080 de linii, ceea ce inseamna ca imaginea va fi mult mai clara decat cea obisnuita iar detaliile pot fi observate cu o mai mare usurinta iar sunetul este, de asemenea, superior.

Avand in vedere ca televiziunea HD a luat amploare, acelasi lucru s-a intamplat si cu electronicele fara de care viata nu poate fi conceputa, televizoarele si monitoarele HD fiind din ce in ce mai populare.

Camerele video HD

Camerele video HD sunt acele camere video care permit filmarea in formatul de 1920 x 1080 pixeli. Daca in trecut tehnologia HD a acaparat intr-o mare masura doar industria cinematografica, nu a trecut mult timp pana cand chiar si camerele video compacte destinate persoanelor care doresc sa aiba mereu la indemana o camera cu ajutorul careia sa imortalizeze momentele inedite de zi cu zi permit filmarea in format HD.

Inregistrarile HD sunt net superioare fata de cele obisnuite (SD – Standard Definition), atat din punctul de vedere al calitatii imaginii, al culorilor, al claritatii, dar si in ceea ce priveste sunetul chiar si in cazul filmarilor simple realizate de persoanele care nu cunosc tehnicile video si inregistreaza momentele inedite din timpul calatoriilor sau din timpul petrecerilor cu prietenii. Daca echipamentul video SD permite filmarea standard, a 400-600 linii orizontale, formatul HD permite inregistrarea a 1080 linii. Cu cat numarul acestor linii este mai mare, cu atat claritatea unei imagini creste.Cele mai multe dintre camerele video aflate in prezent pe piata permit inregistrarea in format HD fie cu rezolutia de 720p, fie de 1080i. Un alt tip de rezolutie este cel de 1080p. Diferenta dintre aceste trei rezolutii consta in modul in care se inregistreaza. Modul “i” – interlace (incrucisat) permite filmarea standard a tuturor liniilor de rezolutie, insa intercalate, incepand cu liniile 1, 3 si 5, pentru ca apoi sa inregistreze liniile 2,4 si 6.

Formatul “p” – progressive, permite filmarea in ordine pana la 1080. Chiar daca si modul “i” permite o filmare foarte clara, claritatea inregistrarilor in format “p” este si mai mare.

Foarte multe camere video permit filamrea in format Full HD. Formatul Full HD se refera strict la filmarea cu rezolutia de 1920 x 1080.

Dupa cum am spus si anterior, camerele video HD sunt accesibile tuturor, atat cameramanilor amatori cat si celor experimentati. Diferentele de pret dintre camerele video SD (Standard Definition) si cele HD nu sunt deloc mari, de aceea camerele video clasice incep sa fie din ce in ce mai putin populare.

5 Lucruri pe care trebuie sa le cunoasteti inainte de a va achizitiona o camera video HD

Toate inregistrarile realizate cu o camera video HD sunt exceptionale din punctul de vedere al calitatii. Este important ca orice cameraman care foloseste o camera video HD sa isi cunoasca aparatura pentru a putea profita de functiile pe care aceasta le pune la dispozitie pentru a realiza filmari deosebite.2. Pentru incepatori, filmarea in format HD poate parea coplesitoare, de aceea este bine ca inainte de a va achizitiona o camera video HD sa stiti carui tip de filmare este adresata.3. Camerele video HD sunt usor de utilizat si pot fi direct conectate la un element periferic HDTV.4. Filmarile in format HD sunt mai greu de editat decat cele standard.5. Sunetul inregistrat de camerele video HD este fara indoaiala mult mai clar fata de cel surprins cu ajutorul unei camere video standard.

Cea mai buna camera video HD 

Cea mai buna camera video HD destinata cameramanilor amatori sau incepatori, care doresc sa realizeze filmari exceptionale in timpul calatoriilor, excursiilor, in timpul petrecerilor sau doresc sa isi promoveze afacerea sau sa filmeze diferite evenimente este camera video Sony HDR-CX700V. Este o camera video deosebita care, pe langa faptul ca permite filmarea in format Full Hd are un zoom optic exceptional care va permite surprinderea intregii actiuni.Compania Sony este recunoscuta in intreaga lume pentru calitatea echipamentelor foto-video iar aceasta camera este recunoscuta pentru functiile pe care le pune la dispozitia cameramanilor, facand-o camera ideala pentru cameramanii amatori si incepatori.

Pe langa inregistrarea de exceptie, aceasta camera video permite realizarea unor fotografii mult mai clare decat oricare aparat foto poate realiza, iar Zoom-ul de 10x permite surprinderea intregii actiuni la cea mai inalta calitate.Lumina este factorul care influenteaza in cea mai mare masura calitatea unei imagini, fie ca vorbim despre fotografie sau tehnica video. Camera video HD Sony HDR-CX700V poate fi folosita cu succes chiar si in conditii mai slabe de iluminare.Unul dintre aspectele cele mai importante pe care trebuie sa le luam in considerare cand alegem o camera video HD este memoria de care dispunem deoarece, cu cat memoria este mai mare, cu atat putem filma mai mult timp in format HD. Camera video Sony HDR-CX700V are o memorie interna de 96 GB, ceea ce inseamna ca permite inregistrarea a aproximativ 40 de ore fara a folosi un card de memorie. In cele mai multe dintre cazuri cei care detin o astfel de camera nici nu mai folosesc cardurile de memorie SD.

Un alt aspect care a facut ca aceasta camera video HD sa fie considerata cea mai buna este micul ecran LCD. Ecranul are 3 inch si foloseste tehnologia TruBlack care permite utilizatorului sa priveasca fara probleme inregistrarea chiar si in conditiile in care luminozitatea este foarte puternica. Pentru a mari durata de viata a beteriei, puteti folosi doar vizorul si puteti vizualiza filmarea ulterior.

Desi camera video Sony HDR-CX700V este mai mare decat alte camere video HD, ea poate fi utilizata cu usurinta, iar aspectul sau este unul deosebit.