Aparitia simptomelor de febra la cei mici este un semnal de alarma pentru toti parintii, insa exista cateva remedii care ii pot linisti pe cei mici. Febra poate anunta o raceala sau o alta infectie in organismul celui mic, iar medicii o considera normala, fiind singura cale a organismului de a lupta impotriva infectiei.

Putem vorbi despre febra atunci cand temperatura celui mic depaseste cu 1-2 grade temperatura normal a corpului, de 36,5-37 grade Celsius. Febra mai poate aparea la bebelusi si daca ii ies dintisorii sau dupa un vaccin. Sa vedem insa care sunt cele mai indicate trucuri pentru a scapa de febra celui mic.

Comprese. Febra usoara poate fi combatuta cu comprese reci aplicate pe fruntea bebelusului. Acestea reduc temperatura corporala si scad febra celui mic. Daca bebelusul are frisoane, compresele nu mai sunt indicate.

Medicamente. Pentru diminuarea febrei celui mic poti folosi medicamente pe baza de paracetamol sau ibuprofen, insa ai grija sa nu le combini, decat la indicatiile medicului. Daca medicamentele nu sunt administrate corespunzator acestea pot duce la sangerari gastrointestinale sau intoxicari ale ficatului.

Cearsafuri umede. Uda un cearsaf cu apa usor rece si inveleste bebelusul cu acesta. Cearsaful rece ii va scadea temperatura corpului. Lasa cearsaful pentru 5-10 minute, apoi imbraca micutul cu haine uscate.

Lichide. Atunci cand observi ca cel mic are o temperatura crescuta, cel mai bine este sa maresti cantitatea de lichide pe care o bea. Acest lucru ajuta la prevenirea deshidratarii. Da-i in special supe, sucuri proaspete, apa si ceaiuri.

Somn. Somnul ajuta foarte mult in lupta organismului cu virusii si bacteriile, asa ca lasa-l sa se odihneasca oricat de mult poate. In acest fel ii creste si imunitatea.

Imbracamintea. Atunci cand cel mic are febra nu il imbraca in haine groase, care sa tina caldura corpului ridicata. Acum, pielea lui trebuie sa respire si sa transpire cat mai mult pentru a scapa de febra.

NU frectiei cu alcool. Frectia cu alcool nu este recomandata bebelusilor deoarece poate duce la intoxicatie cu alcool. Acelasi lucru este valabil si pentru sosetele cu otet, care sunt recomandate doar copiilor peste 6 ani.

FARA gheata. Nu incerca sa aplici bebelusului comprese cu gheata pe frunte sau in orice alt loc pe corp. Gheata provoaca frisoane, care duc la cresterea temperaturii corpului si implicit a febrei.

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here