Playground: sufrageria. Jocuri de interior pentru copii

 Cand gerul devine din ce in ce mai aspru si joaca in zapada nu mai pare o optiune foarte imbietoare (poate doar pentru 20 de minute), este timpul sa te gandesti la cateva jocuri de interior cu care sa le captezi atentia celor mici.

Cu siguranta iti vei aduce aminte cu placere de jocurile copilariei si te vei simti la randul tau din nou copil antrenandu-i pe micuti in aceste activitati. Chiar daca ti se pare uneori ca nu exista multe alternative la tableta si jocurile de pe telefonul mobil, cu siguranta ai la indemana o multime de activitati distractive pe care le poti incerca alaturi de copil. Iata mai jos cateva dintre ele:

Talent show !

Cine a spus ca nu poti organiza acasa propriul Talent show, la care poate sa participe intreaga familie? Fiecare membru al familiei va trebui sa demonstreze ca se pricepe in mod special la ceva, fie ca este vorba de cantat, recitat poezii, interpretarea unei piese de teatru, break dance, cantatul la un instrument etc.

Iti garantez ca va fi o distractie generala de care va veti aminti mult timp…puteti face si poze! Evident ca puteti juca si Domino, Scrabble (daca cei mici stiu deja sa scrie si sa citeasca), Piticot, Nu te supara frate, mima, Baba Oarba si multe alte jocuri pe care le-am indragit si noi la vremea noastra. Le poti achizitiona de pe Kindershop pe langa alte jocuri si jucarii indragite de cei mici. Pana la urma important este sa incercati activitati amuzante cat mai variate din care cel mic are de invatat. Distractie placuta!

Gusta si ghiceste

 Leaga-l pe pitic la ochi cu o esarfa (sau spune-i sa inchida ochii) si da-i sa guste pe rand diverse alimente (fructe, legume, mancare gatita), apoi intreaba-l daca stie din ce a gustat, ce gust avea alimentul respectiv si care mancare i-a placut cel mai mult din cele incercate. Prin acest joc, cel mic va invata gusturile si va fi incurajat sa se exprime in legatura cu preferintele culinare.

Matele incurcate

Acesta este un joc de grup. Se va alege de la inceput un copil care urmeaza sa „descurce matele”si care va sta la inceput cu spatele la ceilalti participanti. Apoi, ceilalti copii incep sa se „incurce, stand in cerc si trecand picior peste mana, mana pe sub celelalte maini samd. Copilul ales va veni apoi sa „descurce” matele. Te asigur ca cei mici vor fi incantati de acest joc, care le va asigura o distractie pe cinste.

Fazan

Unul dintre participanti spune in gand alfabetul si se opreste atunci cand un alt jucator spune „stop”; litera la care ajunge va fi cea cu care incepe primul cuvant. Un copil spune un cuvant care incepe cu litera respectiva si urmatorul copil trebuie sa formeze un alt cuvant cu ultimele doua litere ale cuvantului spus de precedentul. Copilul care se blocheaza la cuvantul cu silabele respective primeste literaœ”F”. La cinci greseli vei primi literele „F”, „A”, „Z”, „A”, „N”, si vei fi exclus din joc.