Daca ne gandim la basmul Cenusareasa , ea si-a pierdut papucul. Aceasta a fost simbolismul direct sau dorinta unei relatii cu Printul . Prin urmare, visele de lipsa de pantofi pot insemna adesea ca te simti pierdut intr-o relatie. Poate insemna ca vrei sa fii cu cineva pe care nu-l poti avea sau ca relatia nu functioneaza.

Este un sentiment amuzant sa pierzi un pantof, asa cum a sugerat John Lennon ca iti poti imagina ca nu exista paradis pe care sa nu-l poti imagina fara pantofi.

Uneori, in viata de trezi, ajungem sa luam o lanterna si sa ne cautam sub canapea pantofii si inca nu gasim nici unul sau doar unul, la fel ca si cand visam ca suntem goi, asta are o semnificatie mai profunda.

Daca visezi sa iti lipsesti pantofii sau sa-ti asezi pantofii gresit intr-un vis, asta sugereaza ca trebuie sa te concentrezi pe atitudinea si directia ta in viata, in raport cu relatiile pe care le voi aborda in sensul acestui vis.

Care este sensul sa visezi ca iti pierzi pantofii ?

Anterior v-am povestit despre semnificatia visului la un leu, dar de data aceasta pantofii pierduti intr-un vis sunt un simbol legat de modul in care puteti schimba lucrurile in viata. Ceea ce purtam influenteaza adesea modul in care ne simtim in viata.

Incaltamintea care apare in vise este adesea legata de pozitia noastra in viata intr-o relatie. Acest vis de „ pierdere ” ar putea insemna ca te simti nesigur in legatura cu o anumita relatie, noi insine denotam reguli despre relatii, evident acestea pot fi din ce in ce mai confuze si contradictorii.

Totul pe retelele sociale pare axat pe definirea noastra prin relatiile noastre cu ceilalti, dar exista mai putina claritate cu privire la ceea ce inseamna cu adevarat relatiile. Visul pantofilor lipsa se concentreaza pe faptul ca va simtiti nesigur in legatura cu o relatie si acest lucru va poate cauza un fel de durere sau stres, precum si placere si satisfactie. 

Pierderea pantofului este un simbol direct al pierderii propriei identitati individuale si o dorinta puternica de implinire personala. In acelasi timp, insa, scopul nostru final in viata este sa mentinem o relatie lunga si fericita cu o alta persoana. Exista ideea ca suntem separati unul de celalalt ca fiinte umane, dar am fost si impreuna intr-o relatie sau parteneriat cu un iubit. Oamenii vor sa se simta impliniti si sa aiba o relatie plina de satisfactii in care ambele nevoi sunt satisfacute.

Cu toate acestea, exista un echilibru in care dorim sa avem propriile pasiuni si hobby-uri individuale, dar si sa mentinem o relatie sanatoasa.

Dupa parerea mea, un vis de lipsa de pantofi este direct legat de relatiile noastre cu un nivel ridicat de incertitudine. Poate ca te tii de ceva cu un partener si incerci sa te tii strans ca o forma de siguranta. De multe ori ne intoarcem la vechile reguli de familie si aplicam experientele noastre din trecut la situatiile noastre actuale. Acest lucru ne ajuta sa ne linistim atunci cand lucrurile nu sunt atat de sigure. Fiecare dintre noi are in cap o imagine a unei relatii normale, sanatoase si incercam cu disperare sa realizam acea dinamica anume a relatiei, motiv pentru care visezi ca pantofii se pierd.

Daca te vezi mergand descult, asta aduce o alta dimensiune visului, aceasta reprezinta trasaturile de caracter si propria ta perceptie despre tine.

In unele dictionare de vis (vechi din anii 30) lipsa pantofilor poate indica faptul ca pierzi controlul asupra unei situatii.

Daca te vezi mergand descult in cautarea pantofilor pierduti, este un semn ca ar trebui sa incerci sa te pregatesti pentru viata care urmeaza. Pantofii au o istorie de 40.000 de ani, este greu de imaginat o perioada inainte de a avea de fapt pantofi. Evident, pantofii au fost creati ca o aventura practica pentru a ne proteja propriile picioare. De-a lungul anilor moderni, coloratia, materialele si designul s-au schimbat si au devenit accesorii la moda.

In secolul al XVIII-lea, de exemplu, pantofii erau evident foarte scumpi si facuti din tesaturi precum matasea.

In anii 1800, pantofii au inceput sa se schimbe, iar pana in 1850 pantofii au fost proiectati pentru confort. Procesul de fabricare a incaltamintei a avansat in tehnologie si, odata cu acesta, in timpul Marii Depresiuni din America, pantofii negri si maro au devenit destul de raspanditi. 

Visul pantofilor pierduti este bun sau rau?

A fi ingrijorat ca iti pierzi pantofii in vis sau ca nu esti complet imbracat poate sugera ca nu esti fericit sa continui intr-o situatie de „relatie” in viata de veghe. Daca te gandesti la pantofi ca pe un simbol al a ceea ce este bine si rau in viata ta, ei sunt un semn de prevestire, daca pantofii nu au niciun impact in vis, acest lucru poate sugera ca vei evita o ocazie dificila cu altul.

Interpretarea generala a viselor de pantofi pierduti sugereaza o dorinta arzatoare pentru ceva in viata de veghe pe care nu il poti avea in legatura cu o relatie.

In cele mai vechi carti de vis,  sensul de a visa pierderea pantofilor este legat de o posibila boala, dar aceasta a fost dupa anii 1930. Exista multe tipuri de pantofi care pot aparea intr-un vis: adidasi, cizme, tocuri inalte , adidasi si sandale. .