Rece, aspru, ascutit, voinic? Sunt acestea  trasaturile obisnuite de intimidare a personalitatii? Ce efect au acesti oameni asupra noastra? Ce se intampla cand vorbim cu acesti oameni din interiorul nostru?

Ce se intampla dupa interventia ta? Si… ce se intampla cu acest tip de personalitate? Adica, de ce se comporta asa? Ce a dus la acest comportament? Astazi descoperim personalitatea intimidanta, bazata pe grosolanie, pe categorizare in raport cu ceilalti.

Personalitatea intimidanta si trasaturile sale

Acea tacere speciala in conversatie care devine lunga si complicat de gestionat. Suna corect? Asa se  intampla atunci cand ne aflam in fata unei persoane intimidante  care vine sa stabileasca judecati si indicatii de conduita cu privire la deciziile pe care le luam, cu privire la viata noastra direct.

Si este ca, cei care abordeaza acest tip de personalitate, de obicei nu isi dau seama de efectul pe care il produc atunci cand se exprima altora, desi nu vorbim despre a fi oameni rai. Cu toate acestea, in spatele acestui halou de grosolanie si sinceritate excesiva, exista un tip de personalitate cu adevarat interesant, care are multe avantaje si calitati in comparatie cu alte tipuri de personalitate.

De fapt, una dintre principalele caracteristici ale personalitatii intimidante este sinceritatea , nevoia de a merge mereu cu adevarul inainte, precum si de a nu fi nevoit sa toca cuvintele pentru a exprima ceea ce simt in orice moment.

O alta dintre cele mai caracteristice trasaturi ale persoanelor cu o personalitate intimidanta, care mai mult decat o trasatura este un avantaj clar, este aceea ca tind sa lucreze necontenit pentru a-si atinge scopurile si obiectivele . Pe scurt, sunt foarte constanti si luptatori. In plus, nu isi incalca niciodata promisiunile si nici nu sunt capabili sa-si insele prietenii, totusi, persoanele cu acest tip de personalitate genereaza uneori respingere din partea celorlalti, din cauza claritatii excesive atunci cand isi emit propriile judecati. .

Ai o personalitate intimidanta?

Daca banuiti ca ati putea avea o personalitate intimidanta , este important sa verificati daca va identificati cu vreuna dintre aceste atitudini.

Ai observat ca conversatiile prea banale te plictisesc?

Oamenii care au acest tip de personalitate simt ca au idei atat de profunde incat nu le pot impartasi oricui. Din acest motiv, au tendinta de a prefera sa se exprime cu oameni care simt ca sunt la fel de interesanti ca si ei.

Iti place sa inveti lucruri noi, sa dobandesti cunostinte noi si sa afli tot ce se intampla in jurul tau?

Daca ai observat ca te enerveaza adesea ignoranta celorlalti, este posibil ca acesta sa fie un simptom clar ca ai o personalitate intimidanta deoarece iti place sa-ti cultivi inteligenta si sa te astepti ca oamenii din jurul tau sa faca la fel. Avand in vedere disconfortul pe care il poate genera aceasta situatie, este important sa exersam empatia si ascultarea activa.

Nu suporti oamenii care au mereu o scuza pentru a se justifica?

Oamenii cu personalitati intimidante se straduiesc sa faca intotdeauna totul corect si sunt enervati de oamenii care nu depun toate eforturile pentru a-si atinge obiectivele . In aceasta linie, sa incercam sa spunem lucrurile in mod asertiv, pentru a nu provoca durere sau furie care nu este potrivita celuilalt.

Simti ca te poti descurca cu totul si ca nu ai nevoie de nimeni care sa te ajute sa realizezi asta?

Daca da, cel mai normal este ca ai acest tip de personalitate, din moment ce persoanele cu o personalitate intimidanta se remarca si prin faptul ca sunt foarte independente. Normal este ca nu cer niciodata ajutor pentru ca prefera sa nu fie nevoiti sa depinda excesiv de ceilalti.