A te machia ca un profesionist nu este atat de complicat pe cat crezi. De fapt, nu este deloc complicat si nu exista niciun secret universal pentru a o face. Este doar sa stii pe ce zone sa te concentrezi, astfel incat caracteristicile tale sa arate fabulos, indiferent de varsta pe care o ai.

Aproape fiecare look de machiaj pe care ti-l poti imagina urmeaza aceiasi pasi de baza, poate sariti peste unii sau petrecand mai mult timp cu altele, in functie de ocazie. Cel mai important lucru este sa te asiguri ca stilul tau de machiaj te face sa te simti confortabil si increzator.

Sa vedem mai jos cateva tutoriale de machiaj pas cu pas pentru incepatori.

Aplica primer

Desi nu trebuie sa utilizati primer in fiecare zi, chiar ajuta la mentinerea machiajului, mai ales intr-o zi plina sau fierbinte. Un primer adecvat este menit sa permita machiajului sa se aplice uniform pe fata. Aceasta inseamna ca machiajul nu se va frea sau nu se va fixa pe suprafata zonelor uscate ale pielii si nu se va separa pe zonele grase, cum ar fi zona T.

Aplica baza

Poti aplica baza cu un beauty blender, cu degetele sau cu o pensula; totul depinde de nivelul tau de confort. Unele femei prefera sa-si foloseasca degetele doar atunci cand aplica o cantitate mica, cum ar fi un strat de baza usor sau BB cream. Pentru un aspect de acoperire mai completa, se recomanda amestecarea fondului de ten cu o pensula.

Aplica corectorul

La fel ca fondul de ten, poti aplica corectorul cu o pensula pentru corector sau cu degetele, dar o pensula ofera un aspect mai plin. Totusi, atunci cand vine vorba de corector, putin este un drum lung si chiar trebuie sa il aplici doar pe zonele pe care vrei sa le ascunzi. Aplica corectorul sub ochi pentru a acoperi cearcanele, incepand cu mic si crescand dupa cum este necesar. Apoi, aplicati putin pe orice pete sau pete rosii, lasand formula sa stea cateva minute inainte de a aplica orice tip de pudra deasupra.

Nu rata tutorialele pe care le-am selectat pentru a invata cum sa aplici corectorul.

Sigilati cu pudra de intarire

Cand esti multumit de fondul de ten si corectorul tau, ridica o pudra de fixare pentru a se fixa. Puteti folosi o pudra traditionala in aceeasi culoare cu nuanta pielii pentru a va fixa si matifia machiajul sau o pudra translucida pentru un finisaj mai moale.

Urmareste primul tutorial video cu pas cu pas daca esti incepator. Este un clip cu peste sase milioane de vizualizari, in care se arata un look foarte discret cu umbre neutre si conturat.

Aplica bronzer + blush

Bronzerul este super versatil deoarece poate fi folosit ca un contur sau doar ca o explozie de caldura ca si cum tocmai te-ai intors dintr-o vacanta la plaja. Cand este aplicat ca un contur pentru a va sculpta obrajii si linia maxilarului, ar trebui sa adaugati culoare doar acolo unde soarele ti-ar bronza fata in mod natural. Concentrati-va pe linia parului, puntea nasului si punctele inalte ale obrajilor, asa cum este explicat in tutorialul video.

Dupa bronzer, adauga putina stralucire merelor obrajilor tai cu fard de obraz. Zambeste, iar in cele mai inalte puncte ale obrajilor tai se aplica fardul de obraz. Apoi, cu o miscare circulara, il estompezi pentru a adauga culoare.

In sfarsit, iluminatorul poate fi aplicat acolo unde doriti sa atrageti atentia, precum pometii, deasupra sprancenelor sau chiar clavicule.

Aici va lasam inca un pas cu pas pentru a aplica machiajul daca sunteti incepator.

Aplica fard de ochi

Exista numeroase moduri de a aplica fardul de pleoape, dar cand vine vorba de elementele de baza, exista cateva lucruri de retinut. Tonurile deschise similare cu nuanta pielii tale sunt asa-numita nuanta de tranzitie. O nuanta mai inchisa creeaza forma si definitie, precum si contureaza ochiul. Umbrele din mijloc sunt pentru a da mai multa culoare.

Aplica rimel

Dupa ce va ondulati genele, aplicati rimel pentru a deschide ochii. Rimelul va permite adesea sa sariti peste pasul de ondulare a genelor.

Aplicati spray de fixare

Dupa toata aceasta munca, veti dori sa va setati aspectul machiajului cu pudra de fixare, spray de fixare sau ambele, in functie de tipul dvs. de piele si de cat timp aveti nevoie de machiaj.