Daca nu ati auzit pana acum despre dieta keto sau dieta ketogena , acum nu va veti putea opri sa va ganditi la asta, si anume, potrivit Clinicii Medicale Endocrinolog al Universitatii din Buenos Aires (UBA), dr. Maria Alejandra Rodriguez Zia, acest tip de dieta ar putea fi cheia pentru prevenirea mai multor boli, dar de ce? Aici va spunem!

In La Verdad Noticias dezvaluim ca o dieta ketogena este mult mai eficienta atunci cand vine vorba de producerea nutrientilor de care organismul are nevoie pentru a ramane plin de energie si in acelasi timp foarte sanatos, deoarece aceasta dieta determina organismul nostru sa produca corpi cetonici, unii substante care sunt produse in ficat, in special in mitocondriile celulelor sale si care ofera aceste beneficii sanatatii umane, in special organului creierului; Acest proces este cunoscut sub numele de cetoza nutritionala.

Anterior v-am impartasit reteta usoara cu 3 ingrediente pentru a face mousse-ul de ciocolata Keto ideal pentru vegani; totusi, de data aceasta va vom spune de ce ar trebui sa implementati dieta ketogena pentru a fi mai sanatos.

Ce este dieta Keto?

Dieta Keto este un tip de dieta in care se pune un accent mai mare pe consumul de alimente care contin grasimi sanatoase (proteine ​​precum pestele si carnea) si evita includerea carbohidratilor (zaharuri si fainuri), intrucat primele asigura o nutritie mai mare si satietate, care permite mai mult spatiu intre mese, timpul necesar organismului pentru a incepe sa produca corpi cetonici care ne avantajeaza atat de mult, in special inima si creierul.

In acest sens, dr. Maria Alejandra Rodriguez Zia, indica faptul ca corpii cetonici produc un tip de energie care asigura sedare (calm sau relaxare) in organism si chiar satietate, care mentine creierul mai protejat decat, daca optezi pentru o dieta plina. de carbohidrati precum zaharuri, orez, cartofi, porumb si grau, al caror aport trebuie evitat pe cat posibil.

Daca doriti cateva idei pentru a incepe sa adaugati acest tip de dieta in viata dvs., amintiti-va ca avem idei de mic dejun keto cu continut scazut de carbohidrati, care sunt perfecte pentru a pierde in greutate.

Cat de buna este dieta Keto?

Dr. Maria Alejandra Rodriguez Zia, care urmeaza cursuri de specialitate in anti-imbatranire si dieta ketogena, subliniaza ca deriva din cele explicate mai sus ca dieta Keto este buna si poate preveni tot felul de boli, imbatranirea si chiar favorizeaza prevenirea. medicament si longevitate sanatoasa.

Expertul a subliniat ca, datorita dietei ketogenice, poti avea o cantitate mai mare de energie fara a dezvolta boli autoimune, arterioscleroza, dementa, anxietate, diabet si obezitate, ba chiar favorizeaza odihna buna in timpul orelor de somn.

Din toate aceste motive, Rodriguez Zia a subliniat ca dieta ketogena si antiinflamatoare este un tip de dieta:

„…preventiv si terapeutic al celui mai mare numar de boli ale populatiei mondiale.”

Daca doriti sa aflati mai multe despre acest tip de dieta, aflati mai multe citind Dieta ketogena ar putea aduce beneficii sanatatii persoanelor cu diabet, conform studiilor.

Ce sa mananci intr-o dieta Keto?

Dr. Maria Alejandra Rodriguez Zia ne-a impartasit cateva dintre alimentele pe care trebuie sa le includa o dieta Keto, astfel incat sa puteti incepe sa va schimbati obiceiurile nutritionale, asa ca retineti! Acestea vor fi cheie pentru a incepe sa mancati mai sanatos.

  • oua
  • Ulei de cocos si nuca de cocos in toate formele sale
  • inimioare de palmier
  • Ciuperci
  • Masline si ulei de masline
  • Peste, in special peste gras precum pastrav, sardine, stavrid, hering, bacu.
  • Fructe de mare
  • Pui (de preferinta organic)
  • Nuci (migdale, nuci, crema din aceste fructe fara zahar si faina lor)
  • Cafea
  • Seminte
  • Legume, toate legumele cu exceptia: cartofilor si porumbului
  • Fructe de padure 
  • Ciocolata amara

Expertul a subliniat ca, daca este posibil, alegeti sa consumati alimente care au certificare ecologica si a indicat ca legume precum sfecla, dovleceii, morcovii, cartofii dulci si manioc pot fi consumate conform autorizatiei de catre clinica unde se primesc indrumari pentru implementarea dietei, acelasi lucru este valabil si pentru alte fructe care nu sunt fructe rosii.